HDSSB izbacio Boru Grubišića iz stranke: Ponašanjem uoči i nakon predaje lista nanio štetu HDSSB-u

HDSSB izbacio Boru Grubišića iz stranke: Ponašanjem uoči i nakon predaje lista nanio štetu HDSSB-u

Foto: FAH

ZBOG kršenja statuta i nanošenja štete ugledu stranke, Sud časti HDSSB-a odlučio je trajno isključiti iz stranke Boru Grubišića, saborskog zastupnika u prošlom sazivu Hrvatskoga sabora, izvijestili su iz HDSSB-a.

U priopćenju za javnost navodi se kako je postupak utvrđivanja odgovornosti protiv Grubišića 20. listopada pokrenulo  više članova predsjedništva te stranke i njezin predsjednik Dragan Vulin, a utvrđeno je da je Grubišić svojim političkim djelovanjem uoči i nakon predaje stranačkih lista za izbor zastupnika u Hrvatski sabor nanio višestruku štetu ugledu HDSSB-a.

Ističe se kako je Grubišić unutar i izvan članstva širio neistine o političkome stanju u stranci s namjerom da umanji izborni rezultat HDSSB-a.

Takvim ponašanjem, uzrokovanim neispunjenjem vlastitih ambicija, odbivši predviđeno i ponuđeno mu treće mjesto na stranačkoj listi za 5. izbornu jedinicu, nanio je štetu ugledu stranke i učinio ozbiljnu povredu prava i obveza člana HDSSB-a pa je Sud časti te stranke u prvom stupnju na sjednici u nedjelju, 8. studenoga, Boru Grubišića odlučio trajno isključiti iz HDSSB-a, ističe u priopćenju glasnogovornik te stranke Karlo Šatvar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara