HDSSB-u "Antything goes"

"ZAŠTO ne bi bilo moguće ako bi to bilo dobro za Slavoniju i Baranju", odgovara protupitanjem Vladimir Šišljagić o mogućnosti podrške SDP-ovoj Vladi nakon konzultacija kod predsjednika Mesića.

On je još na izbornu noć naglasio kako ne odbacuje ni brak s omraženim HDZ-om ako to služi interesima Slavonaca i Baranjaca. Šišljagić kaže kako njegova stranka vodi zasebnu politiku bez obzira što neki čekaju i kalkuliraju, a ta se politika svodi na dobivanje garancija za pokretanje regija koje su im  dale svojim glasovima tri mjesta u Saboru

"Nije me briga što piše u programima stranaka jer su to obećanja, tražim garanciju. Uvjeti HDSSB-a su decentralizacija države, značajno veća sredstva za lokalnu samoupravu i tražimo da 20 posto od ukupnih sredstava koje se izdvajaju za lokalnu samoupravu trebaju ići za Slavoniju i Baranju (jer toliko zauzima teritorija RH i na njoj živi toliko stanovništva)  i neovisno pravosuđe."

Komentirajući Milanovićevu kandidaturu za premijera, Šišljagiće je izjavio: "To je SDP-ova unutarstranačka stvar koja ne mijenja naš odnos prema toj stranci".

Na kraju je Šišljabić izrazio nadu da će na drugi krug konzultacija s Predsjednikom doći pregovarati i predsjednik Branimir Glavaš osobno.

A.B.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara