HDZ BiH pokušao objasniti zašto su odbili osuditi okupljanje četnika u Višegradu

HDZ BiH pokušao objasniti zašto su odbili osuditi okupljanje četnika u Višegradu
cettttt1111.jpg

HRVATSKA demokratska zajednica BiH osudila je u srijedu okupljanje četnika u Višegradu tijekom vikenda, kao i sve oblike ekstremizma u zemlji, te je pojasnila kako su njezini izaslanici odbili uvrstiti u dnevni red sjednice Doma naroda Parlamenta BiH osudu zbivanja u Višegrada samo jer za tu točku nisu bile ispunjene proceduralne pretpostavke.

Sad osuđuju četnički skup

"Hrvatski izaslanici, kao i Hrvatska demokratska zajednica BiH, su protiv svih ekstremnih ideologija, kao i svakog oblika mržnje i nasilja", navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Ova je stranka reagirala na navode dijela medija i političkih stranaka iz Sarajeva kako neprihvaćanjem uvrštavanje točke osude okupljanja četnika u Višegradu ustvari podupire ove događaje.

To su oštro opovrgnuli.

Pokušali objasniti zašto su odbili osuditi četnike u parlamentu BiH

"Hrvatski izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu danas podržali uvrštavanje na dnevni red točke kojom bi se osudio skup Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu jer predlagač nije ispoštovao poslovničke procedure", pojašnjava se iz HDZ-a BiH.

Dodali su kako prigodom predlaganja ove točke, koju je iznio izaslanik Zlatko Miletić iz Demokratske fronte Željka Komšića, nije ispoštovana poslovnička procedura.

"Materijala za tu točku nije bilo, a trebao ju je na dnevni red trebao staviti kolegij, ne izaslanik, koji nije ni tražio raspravu. Zbog toga je prijedlog, sukladno proceduri, bio odbijen", dodaje se i pojašnjava kako Demokratska fronta i bošnjačke stranke nastavljaju sa zloporabom "institucija države, senzacionalizmom i populizmom" kojim se traži rješavanje ovog slučaja iako su nadležna pravosudna tijela već poduzela određene korake.

Zahtjev da se raspravlja o okupljanju Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu podržali su bošnjački izaslanici, dok su srpski i hrvatski bili protiv pojašnjavajući to proceduralnim razlozima. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara