"HDZ je u panici, ništa im nije sveto kada je u pitanju vlast!"

"HDZ je u panici, ništa im nije sveto kada je u pitanju vlast!"

Foto: Boris Kovačev / Cropix

SREDIŠNJA tema predstavljanja Plana 21 Kukuriku koalicije u Boćarskom domu u Zagrebu trebala je biti vanjska politika. Međutim, zbog HDZ-ovog divljanja u Saboru koje je, između ostalog, rezultiralo skidanjem imuniteta Željku Jovanoviću, diplomacija je pala u drugi plan.

Lideri Kukuriku koalicije stoga su skup u Zagrebu iskoristili kako bi još jednom osudili ponašanje HDZ-a. Zoran Milanović ponovio je svoju jučerašnju tezu da je u Saboru izvršen udar na Ustav.

"Ako mi dobijemo izbore, zastupnici neće kazneno odgovarati zbog izgovorene riječi, neće biti poigravanja sa Ustavom, kazneni zakon se neće preko noći mijenjati zbog impulsa pojedinih istaknutih članova stranke", kazao je Milanović.

HDZ sije mržnju i strah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a, sarkastično se osvrnuo na sastav Sabora koji je Jovanoviću skinuo imunitet. "U skidanju imuniteta sudjelovala su tri vrlo znamenita čovjeka: Branko Vukelić, Berislav Rončević i Ivan Čehok. Nije li to dno dna?", pita se Hrelja.

Standardno oštar u svojoj reakciji bio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić, koji vjeruje da HDZ-ovce trese panika. "U ovoj kampanji često se spominje mržnja. Ali u očima i ponašanju HDZ-ovaca vidi se panika", kaže Čačić, koji strahuje da se ponovo stvara atmosfera kakva je prethodila notornom skupu na splitskoj rivi. "HDZ-u ništa nije sveto kada je u pitanju ostanak na vlasti", kaže Čačić.

I Tuđman je poštovao Tita

Kao što je to već običaj na skupovima Kukuriku koalicije, građani su na kraju izlaganja dobili priliku postavljati pitanja. Dominirala su pitanja vezana uz gospodarsku strategiju, ali nije nedostajalo ni ideološke obojenosti. U jednom je trenutku tako isplivao i Josip Broz Tito.

Pitanje je bilo upućeno Milanoviću, a građane je zanimalo što šef oporbe misli o jugoslavenskom predsjedniku. "Tito je vladao nedemokratski, ali njegove su zasluge što su Istra i Rijeka dio Hrvatske, kao i što je donesen Ustav koji je omogućio nezavisnost Hrvatske. Čak je i Franjo Tuđman poštovao Tita", kaže Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara