HDZ: Milanović je postao sinonim za poraz i neuspjeh

HDZ: Milanović je postao sinonim za poraz i neuspjeh

Foto: FAH

HDZ SE danas oglasio o objavama Zorana Milanovića na Facebooku, putem kojih je premijer na odlasku kritizirao stranku Tomislava Karamarka.

U nastavku HDZ-ovo priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti.

"Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u svom postu na Facebook profilu, koji su prenijeli i mediji, svoju kampanju za predsjednika SDP-a pokušava voditi preko leđa HDZ-a insinuirajući da, otkako je on na čelu SDP-a, HDZ više nema primat. Zoran Milanović u zadnje tri i pol godine u političkoj borbi s predsjednikom HDZ-a, Tomislavom Karamarkom poražen je na izborima pet puta za redom, čime je predsjednik SDP-a postao sinonim za poraz i neuspjeh.

Katastrofalno upravljanje Hrvatskom

Ta nova snaga SDP-a kao moderne hrvatske ljevice, progresivne i borbene, kako navodi Milanović, na ovim parlamentarnim izborima osvojila je 200.000 glasova manje nego prije četiri godine, kad mu je vlast darovana slabostima u redovima HDZ-a.

Takav izborni rezultat posljedica je katastrofalnog upravljanja Hrvatskom koja je za njegova mandata ostala bez 100.000 radnih mjesta, a više od 150.000 mladih produktivnih i uglavnom obrazovanih ljudi napustilo je zemlju.

Milanović lagao građane

Četiri godine Milanović je lagao hrvatske građane tvrdeći da njegova Vlada zna što radi i da ćemo uskoro izaći iz krize, a sada je nastavio lagati članstvo vlastite partije. 

Rekorder medu izbornim gubitnicima svoj vrhunac doživio je zadnjih tjedana. S jedne strane ksenofobno je produbljavao politički razdor do tragičnih granica namećući nam ultimativnu podjelu – ili mi ili oni, a s druge potpisao tripartitnu Vladu s HDZ-om samo kako bi zadržao vlastitu fotelju. Na kraju je izgubio sve, a sada po istom modelu pokušava opstati na čelu SDP-a.

Hrvatska demokratska zajednica nikad se nije petljala u politiku drugih stranaka, ali je reagirala i reagirat će svaki put kad netko vlastite probleme pokušava rješavati preko njenih leđa", zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Ivan Jabuka, glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara