HDZ na glasanje dovodio psihički bolesne osobe

HDZ na glasanje dovodio psihički bolesne osobe

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell, 123.rf

SDP-OVA članica izbornog povjerenstva Branka Novoselić Belamarić jučer je šibenske HDZ-ovce prijavila zbog, tvrdi grubog kršenja, izbornih propisa jer su navodili ljude za koga glasati.

Naime, kako piše ŠibenikIN, HDZ-ovci su na biralište dovozili štićenike Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Ražinama i kazali da u tome ne vide nikakav problem jer su istu stvar radili i na prošlim izborima.

"Na poziv stranačkih kolega i prijatelja, za svaki izbor prevozim ljude na biračko mjesto. To su slabo pokretni ljudi. Vozilo je neobilježeno, a nikada s njima ne idem na biračko mjesto. Očito da članica izbornog povjerenstva slabije poznaje pravila i ako itko smatra da nešto nije po propisima neka se žali Izbornom povjerenstvu", kazao je za ŠibenikIN Paško Rakić, tajnik gradskog odbora HDZ-a.

HDZ-ov gradski vijećnik Tomislav Lucić ustvrdio je da stranačka mladež HDZ-a svake izbore organizira prijevoz za osobe koje su nepokretne, a koje nemaju nekoga u svojim obiteljima da ih vozi na birališta. "Nas angažiraju članovi obitelji tih osoba. Na biračko mjesto ne idemo. Ja sam cijelo vrijeme sjedio u kombiju i nitko im ništa nije sugerirao niti govorio uopće išta o današnjim izborima", tvrdi on.

No, dovedene osobe po dolasku na svoje glasačko mjesto, pitale su gdje je lista pod brojem devet za koju su, kaže ona, dobili nalog da glasaju, rekla je SDP-ova članica izbornog povjerenstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara