HDZ odbacuje tvrdnje HSS-a da je glavni kupac vijećničkih mandata

HDZ je popodne odbacio HSS-ove tvrdnje da je glavni kupac vijećničkih mandata u nekoliko mjesta gdje se pojavila kriza vlasti.

Novi predsjednik HSS-a Josip Frišćić rekao je danas da je HSS kao "glavnog trgovca" (vijećničkim mandatima) "detektirao" HSP, a kao "glavnog kupca" HDZ.

"Odbacujemo HSS-ove insinuacije i držimo ih željom za skupljanjem jeftinih političkih poena", izjavio je HDZ-ov glasnogovornik Ratko Maček, napominjući da HSS-ove tvrdnje nemaju nikakvo uporište u konkretnim slučajevima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maček je odbacio i HSS-ove ocjene da je Vladina intervencija u Zakon o izboru članova predstavničkih tijela lokalnih jedinica kozmetička.

Vlada je tom intervencijom, rekao je Maček, potpuno otklonila bilo kakvu mogućnost manipulacije mandatima jer je definitivno potvrdila da mandat pripada vijećniku a ne političkoj stranci.

Glede konkretnih slučajeva (Sisak, Velika Gorica, Požega itd.), istaknuo je da će svoje mišljenje o tome dati za to ovlašteni Središnji državni ured za upravu i stručnjaci Pravnog fakulteta, od kojih je ono i zatraženo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara