HDZ danas odlučuje s kim će u koaliciju

HDZ danas odlučuje s kim će u koaliciju

Foto: FaH

NAJVIŠA stranačka tijela HDZ-a danas odlučuju s kim će i kako ta stranka surađivati na predstojećim parlamentarnim izborima, a predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je prije sjednice Predsjedništva da žele raditi partnerstva tamo gdje im partneri mogu pridonijeti izbornim rezultatima.

"Naš je koncept sljedeći - želimo da na nacionalnoj razini HDZ izađe na izbore i radimo partnerstva tamo gdje nam naši partneri mogu pridonijeti. Danas će biti rasprave", kazao je Plenković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva stranke.

Vezano uz izjave glavnog tajnika HSP AS Pere Ćorića oko suradnje s HDZ-om, Plenković je kazao da nije bilo ultimatuma, nego razgovora.

Budući politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier, kojeg danas treba potvrditi Središnji odbor, rekao je kako uvažavaju članove i birače HSP AS istaknuvši kako HDZ-u nije do političke trgovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ćorić je nesretan i nezadovoljan, jer vidi da mu ucjene s nama ne pale. Shvatio je da je napravio veliku pogrešku kad je pomislio da s nama može trgovati kao Stipe Gabrić Jambo s Zoranom Milanovićem, ali Andrej je drugačiji od Milanovića i on ne gradi trgovačku koaliciju", naglasio je Stier.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je da "s partnerima nema ultimatuma".

Ćorić je prošli tjedan naajvio kako će, odustane li  HDZ od dogovora s njima, HSP AS isti čas raskinuti sve koalicije s HDZ-om na lokalnoj razini, a imaju ih u 12 županija.

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, održat će se sjednica Nacionalnog vijeća, a zatim i Središnjeg odbora HDZ-a.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara