HDZ se ustaškim budnicama hrabri pred izbornu bitku sa "crvenima"

EVO ZORE, evo dana, evo Jure i Bobana; Boj se bije bije ustaški se barjak vije, orilo se sinoć u večernjim satima iz Mjesne samouprave Trnjanska Savica, gdje je je temeljni ogranak HDZ-a imao svoj domjenak.

Da su se HDZ-ovcima sinoć iz grla otele ustašoidne pjesme saznali smo od susjeda koji živi u ulici Vladimira Ruždjaka, na čijem se broju 21 nalazi navedena mjesna samouprava. Kaže da se nije htio osvrtati na dernek uz zvuke harmonike i HDZ-ove stranačke zastave, dok nije začuo zazivanje fašističkih poglavnika.

"Sinoć su imali fešticu, peklo se mesa i lokalo se usput. Mislio sam, ma nek' se vesele. Ali, oko 22.30 supruga mi je rekla kako čuje da su počeli pjevati Juru i Bobana. I zbilja, krenuo je koloplet ustaških. Boj se bije bije, ustaški se barjak vije, i to sve uz zvuke harmonike", kazao nam je začuđeni susjed, čiji su podaci poznati redakciji, jer je u strahu da bi mu mogle stradati gume na automobilu.

Policija pozvana zbog galame

Kaže da je skup nakon reda ustaških ubrzo završio. Od policije saznajemo da je upravo početkom ustaškog repertoara netko pozvao policiju.

"Policijska postaja Trnje je oko 22.30 zaprimila poziv, najvjerojatnije susjeda, koji se žalio na buku i galamu u mjesnoj samoupravi. Na zahtjev za intervenciju na teren je izašla policija, koja ondje nije zatekla nikoga osim odgovorne osobe, hrvatskog državljana rođenog 1951. godine. Međutim, kako nikoga nije bilo ondje, nismo napisali prijavu", kaže Aleksandra Ljuba iz PUZ-a, koja međutim, kaže da u evidenciji ne piše jesu li susjeda iziritirali fašističkom spjevovi.

HDZ zanijekao vlastiti skup - stide li se "ustaša" u svojim redovima?

Pokušali smo potvrditi je li HDZ imao što organizirano u mjesnoj samoupravi na Trnjanskoj Savici, pozivom u zagrebački HDZ, međutim, oni su sve spremno zanijekali.

"Ne, HDZ nije imao nikakav skup, niti druženje na Savici sinoć", kazala nam je djevojka koja se javila na telefon zagrebačkog HDZ-a.

HDZ-ovci se mogu braniti prokušanom teorijom o "paralelnoj liniji pjevanja" u Kosoričinom Sektoru 1.  jer dok službene pjesmice gude Jacques i Nina, u bojevim djelovanjima na crti, pjevaju se pjesme što bude borbenu gotovost pred odsudni boj.

Iz Mjesne samouprave doznajemo da je skup itekako održan, tako da je mlada HDZ-ovka nakon našeg poziva, možda, poput Svetog Petra, začula kukurikanje.

"Temeljni ogranak HDZ-a Trnjanske Savice taj prostor ima na korištenje svaki drugi i četvrti četvrtak. Sinoć su ondje održali domjenak", kazala nam je Ljiljana Čengić, stručna referentica za rad te Mjesne samouprave.

"Džaba im onih spotova sa Angelom Merkel i Joseom Manuelom Barrosom, kad dok misle da ih nitko ne gleda i ne sluša udaraju ustaške pjesme", komentira susjed s Trnjanske Savice sinoćnju feštu. "Ako kažu da se ovo nije dogodilo, bez problema ću posvjedočiti", dodaje.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara