HDZ LAGAO U KAMPANJI Studentima obećali jeftiniji rad pa im opalili porez

HDZ LAGAO U KAMPANJI Studentima obećali jeftiniji rad pa im opalili porez

Foto: Facebook

OD SANADEROVIH jamstvenih kartica, HDZ se nije puno promijenio. Plenkovićeva vlada pogazila je obećanje iz kampanje Vjerodostojno smanjivši prag za oporezivanje studentskih zarada.

Izmjenom Pravilnika o porezu na dohodak kojeg potpisuje ministar Zdravko Marić, prag za oporezivanje studentskih zarada spušten je sa 50.000 kuna na 15.000 kuna godišnje, odnosno smanjen je za više od tri puta.

Na društvenim mrežama danas su se mnogi prisjetili HDZ-ovog programa za studente u kojem su najavljivali upravo suprotno od onoga što su nakon osvajanja vlasti donijeli, obećavali su bolji standard i niže poreze: 

"Promijenit ćemo porezne granice te ćete moći zaraditi do 50.000 kuna godišnje bez straha od ikakvih dodatnih poreza, tj.gubitka olakšica!"

"Gotovo je s neugodnim obavijestima iz Porezne! Više nećete morati plaćati kaznu jer ste htjeli roditeljima pomoći u financiranju školovanja."Foto: HDZ

Do stupanja na snagu porezne reforme kojom je HDZ "ispunio" svoja obećanja studentima, oni su mogli zarađivati do 50.000 kuna neoporezivo.

Ako bi zaradili više, na tu bi im razliku država naplatila 25% poreza na dohodak. Studenti su mogli biti i porezna olakšica svojim roditeljima, ali samo ako bi godišnje uprihodili manje od 13.000 kuna.

Prema podacima Ministarstva znanosti godišnje radi oko 75.000 studenata.
Foto: NN, novi pravilnik

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara