HDZ za nove izbore u Osijeku, ali protiv HDSSB-ovog zahtjeva za Đapićevim opozivom

HDZ za nove izbore u Osijeku, ali protiv HDSSB-ovog zahtjeva za Đapićevim opozivom

OSJEČKI je Gradski odbor HDZ-a, zajedno sa Osječko-baranjskim Županijskim odborom, danas izvijestio kako se "HDZ zauzima za nove izbore u Osijeku", no kako neće poduprijeti zahtjev HDSSB-a i još nekih oporbenih stranki za opozivom osječkog gradonačelnika Ante Đapića.

Iz HDZ-a smatraju kako su novi lokalni izbori "jedino kvalitetno rješenje krize aktualne koalicijske gradske vlasti HDSSB-a i HSP-a", te kako je "njezin raspad bio samo pitanje dana". Navode i kako je pitanje izgradnje sportske dvorane "Gradski vrt" bilo samo "dobar povod za razvrgavanje braka sklopljenog iz interesa", te kako je upravo to i razlog traženja Đapićevog opoziva.

Novi izbori za gradsku vlast u Osijeku bi se prema mišljenju HDZ-a trebali održati istovremeno kad i parlamentarni, kako nebi bilo "duplih troškova".

Šišljagić: Slučaj Glavaš nema apsolutno nikakve veze s izgradnjom dvorane "Gradski vrt"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječki dogradonačelnik i predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić je rekao kako u izgradnji "Gradskog vrta" razlog sukoba sa Đapićem, koji prema njegovom mišljenju "posljednjih dana težište očitog razlaza HSP-a i HDSSB-a pokušava s ključnog problema prebaciti na osobni odnos s Branimirom Glavašem", što je "nekorektno s obzirom na situaciju u kojoj se Glavaš nalazi te na činjenicu da ne može odgovoriti na optužbe".

"Slučaj Glavaš nema apsolutno nikakve veze s izgradnjom dvorane 'Gradski vrt', osim ako Đapić nije očekivao da ćemo, za iznošenje njegovih stajališta o tom slučaju, zauzvrat prijeći preko njegove samovolje i bahatosti da sam donese ključne odluke za dvoranu. Mogli smo tolerirati da Đapić, bez našeg znanja i iza naših leđa, zove u Osijek premijera Sanadera, ali o projektu vrijednom oko 900 milijuna kuna i trošenju novca poreznih obveznika trebamo porazgovarati", rekao je Šišljagić.

Za kraj je Šišljagić Đapiću poručio da prestane "pritiskati, lobirati i ucjenjivati" jer mu ni to neće pomoći da se zadrži na mjestu osječkog gradonačelnika.

I.M.
Foto: I.K. (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara