HDZ žestoko napao Brunu Esih: "Besramnim lažima prikriva kaos"

HDZ žestoko napao Brunu Esih: "Besramnim lažima prikriva kaos"
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

IZ HDZ-a su opovrgnuli navode čelnice stranke Neovisni za Hrvatsku Brune Esih da su joj nudili članstvo i visoku poziciju u stranci ako se odrekne Zlatka Hasanbegovića, ističući kako je riječ o još jednoj u nizu besramnih laži kojima Esih prikriva kaos u svojoj stranci.

"Današnja izjava saborske zastupnice Brune Esih kako joj je 'predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ponudio članstvo u stranci i visoku poziciju ako se odrekne Zlatka Hasanbegovića' još je jedna u nizu besramnih laži koje služe za prikrivanje unutarstranačkog kaosa koji vlada u stranci Neovisni za Hrvatsku", ističu iz HDZ-a u priopćenju.

Dodaju kako se ponovno potvrdilo da se i Esih i Hasanbegović, pod krinkom zauzimanja za suverenizam i državne interese, jedino bore za "vlastiti probitak i interese, a pritom nisu u stanju ni upravljati malom strankom koja je ispod izbornog praga".  

Bruna Esih je u Zadru ponovno jednoglasno izabrana za predsjednicu stranke Neovisni za Hrvatsku nakon tri sata zasjedanja delegata na stranačkom saboru iza zatvorenih vrata na Višnjiku.

Paralelno se održavao i sabor stranke u Zagrebu koji je predvodio Hasanbegović na čelu zagrebačke organizacije stranke čiji predstavnici nisu došli u Zadar, za što je Esih rekla kako je "potpuno jasno da se tu radi o pokušaju nezakonitog preuzimanja stranke".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara