HDZ-HSLS-DC i HSP formiraju vlast u Karlovačkoj županiji

KOALICIJA HDZ-HSLS-DC za Karlovačku županiju potpisala je danas u nazočnosti novinara sporazum o poslijeizbornoj suradnji s HSPom, čime su najavili da će na sutrašnjoj utemeljiteljskoj sjednici oni formirati vlast u Županijskoj skupštini.

Nositelj liste HDZ-HSLS-DC Branko Vukelić rekao je da će 17 vijećnika s njihove liste uz pet vijećnika HSP-a moći donositi odluke natpolovičnom većinom glasova, te da će imati i potporu HSU-a i SDSS-a.

Župana će dati HDZ, no ime nije objavljeno, a zamjenici župana bit će Marinko Milčić (HSP) te kandidat iz HSLS-a ili DC-a, o čemu će se večeras dogovoriti čelništva tih dviju stranaka, rečeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednica Županijske organizacije HSLS-a Marija Fićurin najavila je mogućnost da prve dvije godine zamjenica župana bude ona, a iduće dvije godine Željko Šančić (DC), no napomenula je da to tek treba dogovoriti.

U Županijskoj skupštini, koja ima 43 mjesta, 17 mjesta ima koalicija HDZ-HSLS-DC, koalicija SDP-HSS ima 11 vijećnika, HSP 5, HNS i HSU po 3 i SDSS 2 vijećnika. U Karlovačkoj županiji je i u proteklih 12 godina vlast obnašao HDZ s raznim koalicijskim partnerima.

Vukelić je danas najavio da će do utorka ista koalicija, HDZ-HSLS-DC s HSP-om, dogovoriti preuzimanje vlasti u karlovačkom Gradskom vijeću. U Karlovcu je u protekle četiri godine vlast obnašala koalicija SDP-HSS-LS-HNS.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara