HDZ-ov gradonačelnik Petrinje Željko Nenadić osuđen na 15 mjeseci zatvora

HDZ-ov gradonačelnik Petrinje Željko Nenadić osuđen na 15 mjeseci zatvora

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija (ljeciliste-topusko.hr)

GRADONAČELNIK Petrinje Željko Nenadić nepravomoćno je  osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti kada je bio na dužnosti direktora Lječilišta Topusko.

Uz njega je Županijski sud u Sisku proglasio krivima i još troje bivših članova Upravnog vijeća Lječilišta Topusko. Oni su dobili uvjetne kazne zatvora od šest mjeseci, uz rok kušnje od tri godine. Nenadić nakon izricanja presude nije želio ništa komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka u dugu 30 milijuna, a Nenadić podijelio 119 tisuća kuna nagrada

HDZ-ovac Nenadić kriv je zato što je 15 tisuća dolara isplatio za marketinške usluge off shore tvrtki sa sjedištem u Švicarskoj, i to nekoliko tjedana prije nego što je pisana ponuda stigla iz te tvrtke. Kriv je i za isplatu nagrada za 2001. godinu članovima Upravnog vijeća, sebi kao ravnatelju i voditeljima odjela u ukupnom iznosu od 119.800 kuna iako je Lječilište bilo u dugovima 30 milijuna kuna. Za prvu optužbu je Nenadić dobio godinu dana bezuvjetno, dok je za isplaćivanje nagrada dobio šest mjeseci bezuvjetne kazne. Te dvije kazne su mu ujedinjene u 15 mjeseci zatvora.

Članovi Vijeća Ivan Abramović, Jane Abramović i dr. Ivan Kosecki Lječilištu moraju vratiti 119.800 kuna koje su dobili kao nagradu. Nenadić će morati tvrtki vratiti 15 tisuća dolara koje je uplatio švicarskoj tvrtki. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara