HDZ-ov vijećnik lovočuvaru: Ti si govno od čovika, pokazat ću ja tebi!

LOŠINJSKI gradski vijećnik Zvonko Šalov (HDZ) u nedjelju je pretukao lovočuvara u lovištu Belej Osor, Džonija Britveca. Novi list danas piše da je fizičkom napadu prethodilo verbalno vrijeđanje od strane Šalova koji je Britvecu rekao da je "govno od čovjeka".

Britvec je sa skupinom lovaca, među kojima i njegova supruga Mirjana Jurlina, krenuo u organizirani i najavljeni lov u lovištu Belej Osor. Međutim nakon nekog vremena jedan lovac mu se požalio da je čuo pucanj u jednom predjelu lovišta. Također mu je rekao da ga nije smio poslati u dio lovišta u kojem su se nalazili drugi lovci, jer je tako mogao nastradati.

Britvecu je to bilo sumnjivo pa je sa suprugom otišao provjeriti o čemu se radi. Na jednom je dijelu lovišta uočio kombi za koji je shvatio da ne pripada niti jednom od lovaca koji su u lovište došli organizirano i pod njegovom pratnjom. Pored kombija se nalazi Šalov i šestorica njegovih prijatelja koji su roštiljali, a lovačke puške su im bile naslonjene na kombi.

Britvec je utvrdio da su Šalov i društvo bili u nezakonitom lovu na što je Šalov "planuo" i počeo galamiti na Britveca i prijetiti mu.

"Stao je urlati na mene, da me nije briga za njihove puške i da ja balavac nemam njemu što govoriti, da on može hodati po svom zemljištu kada i s kim želi. Istina, lovište se nalazi na privatnim terenima, ali nipošto ne na njegovome, pa ni na zemljištu njegove punice, a pretpostavljam da je aludirao na to. Ja sam lovnik i lovočuvar i moja je obveza paziti što se u lovištu događa. Bio je dan lova i ne želim dozvoliti da netko strada, pogine", rekao je Britvec i dodao da se nije više želio natezati sa Šalovom jer je vidio da je "alkohol u igri".

Nakon svađe fizički napad

Automobilom se odvezao nekoliko stotina metara dalje te je telefonom obavijestio predsjednika lovačkog društva Silvana Kučića o problemu. On mu je savjetovao da ga pričeka na mjestu s kojeg ga je nazvao telefonom. Dok je Britvec čekao parkiravši svoj automobil na uski makadamski put u lovištu, Šalov je naišao sa svojim društvom u kombiju želeći otići iz lovišta. Kako se Britvecov automobil ispriječio na njegovu putu, počeo ga je vrijeđati i prijetiti mu.

"Ti si govno od čovika! Nećeš ti mene kontrolirati! Pokazat ću ja tebi!" kaže Britvec za Novi list i dodaje da je Šalov bio histeričan i vrlo bahat. Dodaje da se nije dao isprovocirati uvredama, ali je Šalov odjednom nasrnuo na njega i počeo ga je udarati šakama po glavi. Dok ga je Šalov tukao, njegova supruga je u strahu i šoku dozivala upomoć, ali nitko od suputnika u kombiju nije mu htio pomoći nego su se smijali gledajući kako Šalov mlati Britveca. Među njima je bio i liječnik Dionizije Mikuličić za kojeg Britvec kaže da ga je pustio da krvari i pri tom se glasno smijao dok ga je Šalov tukao.

Britvecova supruga kaže da ju je Šalov nakon napada zamolio da mu oprosti što joj je istukao muža, a kada ga je upozorila da stane i rekla da to nikada neće zaboraviti Šalov je "opet eksplodirao".

"Poslao me u p.... materinu i upitao želim li da i mene išamara. Na odlasku mi je zaprijetio da će me idući put kada me vidi u lovištu ustrijeliti kao zeca", u šoku je rekla Mirjana Jurlina.

Britvec je udario glavom u cijev svoje puške?!

Nakon što je Šalov otišao supružnici su otišli k liječniku, a nakon toga su policiji dali iskaz. Nakon nekog vremena isto je učinio i Šalov koji je ustvrdio da se Britvec sam ozlijedio. Naime rekao je da je u spomenutom dijelu lovišta čuvao ovce, te da su s njim bila dvojica muškaraca koji su imali lovačke puške, ali nisu bili u lovu već su skupa roštiljali. Šalov tvrdi da je nakon prepirke s Britvecom htio otići, ali mu je Britvec svojim automobilom prepriječio put. Došlo je do prepirke, a Britvec je s puškom u ruci i cijevi uperenom u Šalova, odbio maknuti svoj automobil.
   
"Svjesno ili ne, uistinu je držao pušku u ruci i mahao mi njome pred očima, a u drugoj je ruci držao mobitel i s nekim razgovarao. Kako me ni drugi put nije poslušao, udario sam po njegovoj puški, a njezina cijev opalila ga je po glavi. I to je sve što se dogodilo, ali njemu i njegovoj ženi očito je cilj nešto iskonstruirati. O nekakvim prijetnjama nema ni govora. Ja sam human i miroljubiv čovjek koji nikome ne želi zlo. Mislim da to rade svjesno i da je to dio zavjere koja se kuje protiv mene", ustvrdio je Zvonko Šalov i dodao da je očito da nekome smeta njegov politički angažman pa se ne biraju sredstva da ga se uništi.

R.I.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara