HDZ-ov župan koji je prebio suprugu predstavlja Hrvatsku u Poljskoj

HDZ-ov župan koji je prebio suprugu predstavlja Hrvatsku u Poljskoj

Screenshot: YouTube

IAKO se prije tri dana nije pojavio na konferenciji za novinare, opravdavajući svoj izostanak upalom pluća, HDZ-ov požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je već danima u središtu afere zbog optužbi za obiteljsko nasilje, zbog čega mu je određena zabrana prilaženja supruzi, ipak je smogao snage i zdravlja da se kao dio izaslanstva Hrvatske zajednice županija, čiji je član, uputi na dug i zahtjevan službeni put u Poljsku, piše Glas Slavonije.

U Poljskoj, od 11. do 14. listopada, održava se šesti Forum poljskih i hrvatskih regija, u gradu Torunu. Predstavnici poljskih vojvodstava i hrvatskih županija razgovaraju o globalnim promjenama u Europi i samoupravi u 21. stoljeću te budućnosti kohezijske politike nakon 2020. i alatima za regionalnu samoupravu.

>> HDZ-ovog župana koji mlati ženu mjesečno plaćate 25 tisuća kuna

>> Javio se HDZ-ov župan koji je pretukao ženu, tvrdi da je nije ni taknuo

>> Šatoraški pop brani HDZ-ovca koji tuče ženu: "On je branitelj, to nešto govori"

Ima zabranu prilaženja supruzi i kaznenu prijavu za neovlašteno držanje oružja

Koga na tom visokom događaju u Poljskoj predstavlja Tomašević koji je nakon supruginih optužbi za obiteljsko nasilje “zaradio” i drugu kaznenu prijavu - za neovlašteno držanje oružja? Je li Hrvatskoj zajednici županija, njezinu vodstvu, a i županu Tomaševiću, bilo etično, mudro, transparentno, u skladu s nepisanim kodeksom ponašanja, a s obzirom na aferu koja ga prati, to da je on otputovao na skup županija i vojvodstava u Poljsku? To više što i njegov stranački šef i premijer Andrej Plenković ovih dana poručuje da u takvim okolnostima ne može ostati župan? Je li izaslanstvo naše zajednice ipak, umjesto Tomaševića, mogao činiti netko drugi koga ne prati takva neugodna afera i “loša reklama”?

Da je Tomašević otišao u Poljsku, ali i da ima upalu pluća, potvrdio je u četvrtak u kraćem telefonskom razgovoru Marko Marinić, stručnjak za odnose s javnošću i vlasnik PR agencije kojeg su mediji dosad u javnosti predstavljali kao županova PR-ovca. No Marinić je to demantirao.

Kažu da Ima upalu pluća, ali je ipak otišao na put u Poljsku

"Ja sam Tomaševiću samo radio izbornu kampanju, sada sam mu samo kao prijatelj komunikacijski 'uskočio' u ovoj situaciji. Stoga nisam ovlašten za davanje službenih izjava, ne mogu odgovarati na pitanja, a da se ne konzultiram s njim. No mogu reći da župan Tomašević doista ima upalu pluća. Ta je informacija provjerljiva u požeškoj bolnici. Znam da je službeno u Poljskoj, no ne znam sadržaj tog putovanja. Nisam njegov službeni PR i ne pratim te aktivnosti. Jedino znam da je službeno tamo i da je, unatoč bolesti, odlučio otići. Koliko ga poznajem, vrlo je odgovoran prema svom poslu i to je razlog njegova odlaska", kazao je Marinić.

Na novinarski upit je li primjereno da je župan s aferom na leđima dio naše službene delegacije u Poljskoj, Marinić je ponovio izrečeno i poručio da nije njegov službeni glasnogovornik.

Zamjenica župana bez komentara

Novinari Glasa Slavonije kontaktirali su u četvrtak i Šibensko-kninsku županiju, čiji je župan Goran Pauk predsjednik Hrvatske zajednice županija. U Županiji nam je rečeno da je župan Pauk odsutan, da je u inozemstvu. Na upit je li na skupu u Poljskoj, odgovoreno nam je potvrdno. Inače, u “nomenklaturi” Zajednice, Alojz Tomašević ne zauzima ni jednu funkciju iz njezina vrha ili nadzornog odbora, samo je član Zajednice, automatizmom, po funkciji župana. Kontaktirali su i tajništvo Hrvatske zajednice županija, zamolivši za komentar o Tomaševićevu odlasku u Poljsku. Tajnica je odgovorila da “ne zna" i da "da ne može o tome govoriti”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara