Nasilni HDZ-ov župan opet napao suprugu, intervenirala i policija

Nasilni HDZ-ov župan opet napao suprugu, intervenirala i policija

Foto: Pixsell/Robert Anic, Ivica Galovic

POŽEŠKO-slavonski župan Alojz Tomašević (HDZ) prije manje od mjesec i pol dana, početkom listopada, priveden je u požešku policiju zbog obiteljskog nasilja. Tomašević je pretukao suprugu. Razgovarali smo tada sa Željkom Glavićem, ravnateljem Opće županijske bolnice u koju je gospođa Tomašević primljena.

"Gospođa je primljena prije ponoći. Oko 23 sata dovezla ju je policija na pregled na Odjel za hitnu medicinu. Liječnik ju je pregledao, imala je površne, manje podljeve. Imala je trag prstiju veličine 3 puta 2 centimetra, tako je opisano u crvenoj prijavi. Otišla je s policijom, a napravljena je crvena prijava", rekao je tada ravnatelj bolnice u razgovoru za Index.

>> Priveden HDZ-ov župan, premlatio je ženu

Tada smo pričali s Marom Tomašević, pretučenom suprugom Alojza Tomaševića. Rekla nam je kako je već slala mailove upozorenja premijeru Plenkoviću, ali on ju je ignorirao.

"Poslala sam dva maila gospodinu Plenkoviću još prije ovih izbora, ali nisam dobila odgovor. Htjela sam ga upozoriti da takva osoba, takav nasilnik kao što je moj muž ne može obnašati tu dužnost i da nešto poduzme. Odgovor nisam dobila, žao mi je", rekla je Mara Tomašević Indexu.

>> Pretučena žena HDZ-ovca: Dva puta sam o tome pisala Plenkoviću

Krajem prošlog mjeseca Alojz Tomašević je završio u bolnici. Župan je hospitaliziran u lošem stanju, s visokom temperaturom. Liječio se od upale pluća, ali i zdravstveno opasnije, gnojne upale parotidnih žlijezda.

Iako su protiv njega podignute dvije kaznene prijave, zbog obiteljskog nasilja i nanošenja tjelesnih ozljeda kao i zbog neovlaštenog posjedovanja pištolja, a izrečena mu je mjera opreza zabrane prilaska supruzi Mari na pet metara, Alojz Tomašević se nakon bolničkog liječenja vratio u obiteljsku kuću.

Tomašević ponovo napao suprugu

Index doznaje kako je prošli četvrtak u kući Tomaševića došlo do novog incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je bilo prije neku večer, igrala se utakmica (Hrvatska - Grčka op.a.). Došao je kući, sjeo je u dnevni boravak i naredio mi da mu dam daljinski od televizora. Nakon što sam to odbila i rekla mu da mi se ne smije približiti, došao je do mene, povukao mi je ruku i istrgnuo mi daljinski upravljač. Uplašila sam se da će me udariti pa sam pozvala policiju. Oni su došli i napravili zapisnik i to ide dalje na sud, a ide sucu koji je izrekao mjeru zabrane približavanja pa ćemo vidjeti što će biti s tim", kazala je za Index Mara Tomašević.

Navodi kako je zabrana prilaska nasilnika na pet metara potpuno besmislena ako žive u istoj kući. "Ta mjera zabrane približavanja na pet metara je potpuno besmislena, nemoguće ju je ispoštovati, no on (njezin suprug Tomašević op.a.) mi se ne bi trebao uopće približavati i otimati mi stvari", dodaje Mara Tomašević.

"Ponaša se bahato i bezobrazno"

Kaže kako problemima ne vidi kraja i kako pomalo ostaje bez nade da će se stvari riješiti. Nije joj jasno tko štiti njezinog supruga toliko da za njega zakoni ne vrijede.

"Ja tu stvarno ne vidim kraj. Ne znam tko njega štiti, zaista ne znam. On može raditi što hoće. Ponaša se toliko bahato i bezobrazno da ispada kako je on bog i batina. Tko ga štiti uopće i zašto ga ne maknu, meni to nije jasno", kazala je Tomašević i dodala: "Ovo je neizdrživo i ovo je nemoguće. Tako živjeti i uz to njegovo bahato i bezobrazno ponašanje. Ako je nešto skrivio, onda bi trebao odgovarati za to."

Susreću se svakodnevno u kući

Sa suprugom koji ju je prije manje od mjesec i pol dana premlatio susreće se gotovo svakodnevno na manje od pet metara. Uski prostori poput kuhinje ili hodnika ne pružaju dovoljan odmak između nasilnika i njegove žrtve.

U ovom posljednjem incidentu, nakon što je pozvala policiju, slijedilo je još jedno razočaranje - njezin sin je lažno posvjedočio policajcima o tome da njegova majka laže.

Sin lažno svjedočio policiji

"Sin je stao na njegovu stranu, on živi na katu iznad nas i bio je gore kad se sve dogodilo. Kad je policija došla, sin je rekao kako to što ja govorim nije istina. Svjedočio je policajcima lažno i rekla sam mu da ga može biti sram zbog toga. Pitala sam policiju što da sad radim jer nakon svega nemam svjedoka i ispada da ja lažem. Policajci su mi rekli kako oni sve znaju i da im je sve jasno, ali moraju uzeti iskaz od svih. Nakon toga su otišli, a ja sam i dalje u istoj kući s nasilnikom", zaključila je Mara Tomašević.

Silvio Tomašević, sin Mare i Alojza Tomaševića, medijima je poznat još od 2013. godine. Tada je u pijanom stanju razbijao u jednom lokalu. Fizički je napao vlasnicu lokala, a onda sjeo u automobil i odvezao se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara