HDZ-ovac iz BiH koji je uhićen zbog 25 kg skunka družio se s Jadrankom Kosor

Tekst: I.Kri. / P.V.
Foto: Facebook

DRŽAVNA agencija za istrage i zaštitu iz BiH noćas oko 2 sata je zbog primopredaje veće količine "skunka" uhitila v.d. predsjednika Mladeži HDZ-a 1990. Zvonka Perića. Inspektori SIPA-e su uz Perića uhitili još troje ljudi s područja Stoca i Čapljine, dva muškarca iz Banja Luke i dva državljanina Crne Gore.

Perić je uhićen sa još sedam osoba u 2 sata iza ponoći u Stocu, pišu BiH mediji. Navodno je riječ o primopredaji preko 25 kilograma spomenute droge. "Skunk" je trava s većim količinama THC-a, što znači da je jači od normalno uzgojene trave.

Zvonko Perić je v.d. predsjednika Mladeži HDZ-a 1990. i pridruženi član Predsjedništva stranke. U Predsjedništvu je po službenoj dužnosti. Funkcija u stranci Periću je, kao što je vidljivo na priloženoj fotografiji, omogućila druženje s najuglednijim hrvatskim HDZ-ovcima. Fotografiju Perića i Jadranke Kosor su novinari portala Dnevnik.ba pronašli na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perićevo uhićenje izazvalo rat dva HDZ-a

Nakon što je objavljena informacija o njegovom uhićenju, Perić je suspendiran sa svih dužnosti u stranci zbog povrede statuta. "Očekujemo da se i ovaj slučaj temeljito istraži i kazne krivci, ali da se ne donosi presuda prije suda. HDZ 1990. pozdravlja aktivnosti mjerodavnih državnih tijela u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije te očekuje od svih institucija, kako od policijskih, tako i pravosudnih, da svoj posao rade profesionalno i u skladu sa zakonom i da se odupru svakoj politizaciji i pritiscima", priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Perićevo uhićenje izazvalo je rat između Mladeži HDZ-a BiH i Mladeži HDZ-a 1990. Najprije se Mladež HDZ-a BiH zapitala financira li možda HDZ 1990. dilanjem droge svoju kampanju, a vrlo brzo je stigao i odgovor.

"Voljeli bismo da su se istim žarom očitovali i po pitanju silnih optužnica koje vise oko vrata njihovog predsjednika Dragana Čovića, poput slučaja Eronet, njegovog boravka u zatvoru u Sarajevu, kao i po pitanju njihovog dopredsjednika Nike Lozančića, koji radi kaznenih i krivičnih prijava ne smije ići u Hrvatsku, dopredsjednice Borjane Krišto višestruko optužene za sukob interesa, člana predsjedništva Rade Bošnjaka i njegovog "regularnog" stjecanja titule inženjera prava", navodi se u priopćenju Mladeži HDZ-a 1990.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara