HDZ-ovac kojeg je Gotovina proglasio budaletinom ima ustaške slike na svom Fejsu

HDZ-ovac kojeg je Gotovina proglasio budaletinom ima ustaške slike na svom Fejsu
Foto/screenshot: Pixsell/Miranda Cikotic/Facebook

PREDSJEDNIK splitskog HDZ-a Petar Škorić na svom javnom Facebook profilu, pod imenom Petar Škorić Privatno, ima mnogo fotografija. Neke od njih je sam objavio, dok je na nekima samo označen. 

Tako ga je 5.8., na obljetnici Oluje, tagirao izvjesni Joso Zoričić. Označio je njega i još 40 ljudi, a na fotografiji se, između ostalog, nalazi ploča na kojoj piše "Ustaški dom Ante, Ivana i Josipa Zoričić, za dom spremni". 

Možda je nije vidio?

Među tagiranima je i Dražen Keleminec, šef marginalnog A-HSP-a, kao i deseci živopisnih profila koji njeguju ustaški imidž.

Naravno, Škorić je javna osoba s javnim profilom pa ga tako može bilo tko tagirati, bez njegovog znanja. Za pretpostaviti je da šef splitskog HDZ-a jednostavno nije ni vidio oznaku koja danima stoji na njegovom privatno/javnom profilu. 

Nova objava, a stara je ostala

Međutim, prije 14 sati Škorić Privatno je podijelio objavu sa svoje stranice. Zanimalo nas je je li primijetio objavu na kojoj ga je prije nekoliko dana označio stanoviti Zoričić. 

"Poštovanje, novinar sam na portalu Index.hr. Primijetili smo kako ste prije nekoliko dana tagirani na fotografiji Jose Zoričića, na kojoj se, između ostalog, nalazi i natpis "Ustaški dom Ante, Ivana i Josipa Zoričić, za dom spremni". S obzirom na to da vam je otvoren profil, a uz vas je tagirano još 40 ljudi, pretpostavljam da niste primijetili tag. Međutim, prije 11 sati ste objavili novu objavu, a ovu niste izbrisali ili maknuli tag s nje.  Smeta li vam taj tag? Hoćete li ga obrisati? Ako ne, zašto ne? Ako da, zašto?", poslali smo mu danas u 11 sati i 43 minute. 

"ZDS BOG I HRVATI"

Škorić nam nije odgovorio na poruku. 

Ali zato, nekoliko minuta nakon naše poruke HDZ-ovcu, isti onaj gore spomenuti Zoričić je odlučio proslaviti prijateljstvo sa Škorićem Privatno i još 36 prijatelja. 

U objavi naslovljenoj "ZDS BOG I HRVATI", a koja se nalazi na profilu šefa splitskog HDZ-a, može se vidjeti ptica s neuobičajenim krilima dok nosi veliko, klempavo slovo U, kao i nevješt pokušaj portreta Ante Pavelića. Tu je i fotografija na koju je označio Škorića Privatno prije nekoliko dana, ovaj put uokvirena. 

"Nesposobna budaletina"

Osim po svojoj stranačkoj dužnosti, Petar Škorić je poznat po tome što je novinarku Maju Sever nakon ukidanja Hrvatske uživo prozvao "osobom koja mrzi sve hrvatsko".

Također, radi se o istom onom Petru Škoriću kojega je Gotovina na čuvenoj snimci iz Knina prozvao "nesposobnom budaletinom".

>> HDZ-ovca koji je izvrijeđao Maju Sever Gotovina je na čuvenoj snimci proglasio nesposobnom budaletinom

Naravno, ove fotografije na njegovom profilu mogao je postaviti bilo tko i možda stoje bez znanja vlasnika. Ako nam Škorić Privatno ikad odgovori na poruku, naknadno ćemo objaviti njegov odgovor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara