Ispričao se HDZ-ovac koji je Maju Sever prozvao "mrziteljicom svega hrvatskog"

Ispričao se HDZ-ovac koji je Maju Sever prozvao "mrziteljicom svega hrvatskog"

Foto: FAH

HDZ-ov saborski zastupnik i šef splitskog HDZ-a Petar Škorić, koji je jučer napisao kako je "Maja Sever postala najbolji primjer arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju te da je "licemjerno da emisiju 'Hrvatska uživo' uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko", danas je putem Facebooka objavio javnu ispriku novinarki Maji Sever.

> HDZ-ovac likuje nad ukidanjem Hrvatske uživo: "Maja Sever mrzi sve hrvatsko"

Njegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Obzirom je moja posljednja FB objava izazvala znatan broj reakcija i lijeve i desne političke opcije, mišljenja sam kako na isto treba iskazati moj daljnji stav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesmotrena izjava

"Ispričavam se Maja Sever na mojoj nesmotrenoj izjavi i pogrešno biranim riječima na mom FB profilu, koje su preizravno ušle u njen privatni, a ne profesionalni životni kontekst. Nisam mogao ne izraziti nezadovoljstvo s uređivačkom politikom Maje Sever, koja je često bila nekorektna i politički vrlo pristrana te mi je neprihvatljivo bilo kakvo angažirano novinarstvo i promicanje ideologije na HRT-u.

Istodobno, želim naglasiti da sve osobe koje djeluju u javnosti i koji svoju plaću i prihode ostvaruju od javnog novca (uključujući Maju Sever kao i mene osobno) mogu i trebaju biti podložni kritici na njihov rad i njihov aktivizam.

Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga", napisao je Škorić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara