HDZ-ovci politički upokojili splitskog gradonačelnika: Minut šutnje za Baldasara

HDZ-ovci politički upokojili splitskog gradonačelnika: Minut šutnje za Baldasara

Foto: Index

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar statirat će u kukuruzu posljednjih deset mjeseci svog mandata. Znalo se to otkako je puklo u SDP-u, a danas se zorno pokazalo na sjednici Gradskog vijeća. Kako je ostao bez podrške matične stranke, Baldasar više ne može progurati nijednu točku, ako to ne žele njegove bivše stranačke kolege.

Baldasar juriša u dnevni red poput kamikaze

Muka živa za Baldasara, koji je i prije jedva sklapao potrebnu većinu. Pun nade danas je ponovno pokušao progurati točku o prodaji gradske imovine. Kao pravi kamikaza uputio se u dnevni red, no brzo su ga prizemljili. Skinuli su mu prodaju, ali i imenovanja ulica i trgova.

Ne zna se odakle Baldasar crpi taj svoj optimizam i kako je uopće zamislio da će mu proći točka o prodaji imovine. Pretvorilo se to u pravi banzai juriš. Baldasar je jurnuo ni ne primijetivši da mu se bataljon raspao po putu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minut šutnje za izvještaj o radu

Vrhunac se ipak dogodio tijekom Baldasarovog izvješća o radu. HDZ-ovci su se digli sa stolica i minutom šutnje pokazali što misle o radu splitskog gradonačelnika. I službeno su ga politički upokojili, premda je dijagnoza bila poznata već neko vrijeme. Uz HDZ-ovce bio je Zdeslav Benzon iz HSLS-a, kojem je i sinula ideja o ovom performansu.

Nevolje tu ne završavaju, jer već sutra Baldasar će se morati znojiti objašnjavajući rad Vijeća za koncesije i gadnu zbrku koju su napravili na Žnjanu sa hrpom bespravno sagrađenih objekata.

Sjednica se inače pretvorila u pravo mučenje. Od 40 točaka dnevnog reda danas je apsolvirano tek nekoliko. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara