HDZ-ovi lokalni čelnici: "Smjena samo uz argumente sile"

ČELNICI raspuštene organizacije HDZ-a Primorsko-goranske županije i riječkoga gradskog ogranka na današnjoj su konferenciji za novinstvo ocijenili da je "njihova smjena neprihvatljiv, nerazuman i nedemokratski čin te da za to nema valjanih argumenata osim argumenata sile".

Bivši predsjednik i tajnik županijskog HDZ-a Dragan Magaš i Mladen Šimić te riječkog ogranka Nikola Matejčić u zajedničkom su priopćenju pročitanu novinarima ustvrdili da su oni održali HDZ na tome području nakon promjene vlasti u zemlji. Naveli su da su postigli dobre rezultate na prošlim izborima za lokalnu samoupravu.

Ustvrdili su da uvijek kad prije izbora HDZ ugrozi SDP i kad bi HDZ mogao preuzeti vlast u Rijeci, "opstrukcija dođe iz same stranke te da to može koristiti samo SDP-u". Kazali su da im je nejasno kakav je duh 7. općeg sabora HDZ-a koji oni nisu poštivali kao ni koje odluke vodstva stranke nisu provodili, a to su bili službeni razlozi njihova opoziva.

Istaknuli su da neće izlaziti iz stranke te da će se još žešće boriti protiv SDP-a u predizbornoj kampanji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon primopredaje vlasti u gradskoj i županijskoj organizaciji konferenciju za novinstvo su sazvali novi županijski povjerenik Vladimir Vranković, gradski povjerenik Darko Jaška i zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Vladimir Kurečić.

Kurečić je naveo da je tim smjenama završena konsolidacija stranke te da je to učinjeno kako bi se "zaustavio pokušaj paralelizma unutar stranke" odnosno pokušaja autonomna djelovanja od vodstva stranke.

Kurečić je odbio komentirati tvrdnje opozvanih da te smjene koriste samo SDP-u.

Središnji odbor HDZ-a raspustio je jučer stranačke odbore Primorsko-goranske i Bjelovarsko-bilogorske županije te riječki Gradski odbor s obrazloženjem da "nisu radili u duhu 7. općeg sabora HDZ-a". Zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor kazala je da se radi o zadnjem raspuštanju HDZ-ovih županijskih i gradskih odbora radi konsolidacije stranke i uspjeha na izborima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara