HDZ-ovim zastupnicima Šeks zabranio putovanja jer se boji oporbe

HDZ-ovim zastupnicima Šeks zabranio putovanja jer se boji oporbe

ZASTUPNICI vladajuće stranke i njihovih partnera više ne smiju putovati u inozemtvo, osim kada nisu predviđena nikakva glasanja. Naime, vladajući se boje oporbenog bojkota i opasnosti od gubitka kvoruma.

Ta mjera prvi je put primijenjena prošle nedjelje kada su u Kopenhagen trebali putovati Milorad Pupovac, HDZ-ovci Krešimir Ćosić i Frano Matušić, te voditeljica hrvatsko-danske saborske skupine prijateljstva Alenka Košiša Čičin Šain, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako je u petak iznenadno donesena odluka da se glasanje o Zakonu o braniteljima odgodi za utorak, Vladimir Šeks zabranio je odlazak u Kopenhagen Pupovcu, Ćosiću i Matušiću, iako su njihovi životopisi već bili poslani u Dansku, te je time izazvao i međudržavni skandal, jer je posjet dogovaran više od dva mjeseca.

Hrvatska veleposlanica u Danskoj Ana Marija Bešker zbog hira vladajuće stranke morala se Dancima ispričavati i izmišljati razloge zbog kojih navedena četvorka nije mogla doputovati. Veleposlanica je povodom dolaska priredila i domjenak za diplomatski zbor na kojem se okupilo tridesetak veleposlanika.

A Tadić, koji je otputovao umjesto Pupovca, Ćosića i Matušića, komentirao je kako su se svi sigurno pitali gdje su ti članovi hrvatskog izaslanstva, te su vjerojatno bili izenađeni tolikom pompom oko njega i Alenke Košiša Čičin Šain.

Nakon povratka iz Kopenhagena Tadić je rekao kako se vijdelo da je Dancima bilo jako stalo do posjeta hrvatskog izaslanstva.

“Kad na vijestima čujete da je Đapić u Johannesburgu, Tomčić u Kuala Lumpuru, Vesna Pusić u Dublinu, a Račan u Moskvi, znat ćete da je u Saboru u tijeku glasanje." - našalio se Tadić, prenosi Novi list.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara