HDZ-u na izborima u Lici pomaže i Zlatko Dalić: "Neka te bog čuva. Tvoj Zlatko!"

HDZ-u na izborima u Lici pomaže i Zlatko Dalić: "Neka te bog čuva. Tvoj Zlatko!"
Foto: Facebook

"ZLATKO DALIĆ poslao je brzojav podrške Marijanu Kustiću i HDZ-ovoj koaliciji! - prva je to vijest s našega završnoga predizbornog skupa u Gospiću uoči nedjeljnih izbora za ličko-senjsku Županijsku skupštinu", objavio je HDZ na Facebooku izvještavajući iz Gradske sportske dvorane u Gospiću, gdje se stranački vrh pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića i predsjednika sabora Gordana Jandrokovića okupio u završnici kampanje "S obje strane Velebita", uoči ključne bitke za Liku. 

HDZ pokušava konobara s Paga dovesti na čelo Ličko-senjske županije

U nedjelju se, podsjetimo, održavaju izvanredni izbori za Županijsku skupštinu, koji se svode na unutarnju borbu HDZ-a. S jedne strane je Plenkovićev čovjek Kustić, a s druge izbačeni HDZ-ovac i bivši ministar zdravlja Darko Milinović.

Marijan Kustić, konobar s Paga, saborski zastupnik HDZ-a i Plenkovićev čovjek za Liku, ujedno je i jedan od ključnih ljudi Hrvatskog nogometnog saveza, gdje drži funkciju direktora infrastrukture i natjecanja. Ključnim pitanjima hrvatskog nogometa Kustić se bavi kao vanjski suradnik, bez naknade, a sve zbog sukoba interesa. Kao državni dužnosnik ne smije istovremeno rukovoditi sportskim udrugama i klubovima. Saborskog zastupnika Kustića pamtimo i po druženju s bjeguncem Zdravkom Mamićem, nakon što je donator HDZ-a pobjegao u Bosnu i Hercegovinu od zatvorske presude za težak kriminal i krađu iz Dinama.

Dok hrvatski nogomet posljednjih dana bilježi velike uspjehe i bilda europski koeficijent, glavni čovjek lige natječe se na političkoj bojišnici u Lici, a dan uoči okupljanja reprezentacije za kvalifikacije za Euro u borbu se uključio i izbornik Dalić.

U kampanji im pomaže i Dalić

Njegova poruka Marijanu Kustiću pročitana je na otvaranju HDZ-ovog skupa, na videoekranu je stajala Dalićeva slika s podignutom šakom,a ispred njega je bio Franjo Tuđman na nekakvoj roli. "Puno uspjeha i sve najbolje u utakmici koju igraš, neka te Bog čuva. Tvoj Zlatko Dalić", pročitala je HDZ-ovka s pozornice, a uslijedili su povici oduševljenja iz stranačke publike.

Neraskidiva veza HDZ-ovaca i hrvatskog nogometa

HDZ je na svom Facebook profilu poruku izbornika Marijanu Kustiću predstavio kao podršku stranci, a to je i prirodno za nogometni savez koji je već godinama krilo iste stranke i u kojem ključne odluke donose HDZ-ovci. Veza HDZ-a i hrvatskog nogometa je neraskidiva jer su nogometni savez okupirali HDZ-ovci na pozicijama. 

Slava Zlatka Dalića, njegova sveprisutnost i slike koje dijeli po Hrvatskoj već su uhodan sustav za političku kampanju, koji je sada poslužio HDZ-u u borbi za vlast u najsiromašnijoj hrvatskoj županiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara