Hebrang bez prijave jer "nije imao namjeru kršiti zakon"

Hebrang bez prijave jer "nije imao namjeru kršiti zakon"

ZBOG sumnje da je nezakonito imao uvid u podatke o pozivateljima ankete HTV-a predsjednik HHO-a Žarko Puhovski Državnom odvjetništvu podnio je zahtjev za pokretanje postupka protiv Andrije Hebranga, no zamjenica glavnog državnog odvjetnika Nada Kolak-Parfenjuk na zahtjev je odgovorila negativno.

Puhovski je dobio odgovor kako do kaznenog djela nije došlo jer "nisu identificirane osobe kojima je načinjena šteta", a Kolak-Parfenjuk rekla je i kako kod potpredsjednika Hebranga nije postojala namjera da krši zakon.

"Nije mi jasno kako je gospođa došla do zaključka da gospodin Hebrang nije namjeravao prekršiti zakon. A osim toga potpuno je pogrešno shvatila da treba identificirati one kojima je učinjena šteta" tvrdi Puhovski u Novom listu objasnivši kako je za kazneno goniti sasvim dovoljno ukoliko se utvrdi da je potpredsjednik Vlade uistinu imao uvid u to tko je zvao HTV-ovu inače anonimnu telefonsku anketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Puhovski je zbog takvog odgovora poslao prigovor glavnom državnom odvjetniku Bajiću od kojeg se očekuje odgovor.

Andrija Hebrang je početkom travnja, nakon TV emisija u kojima su gledatelji osudili njegove postupke oko smjena ravnatelja bolnica, rekao kako je glasanje lažirano, što je saznao "preko svojih veza u HT-u".

Hebrang je gostovao u emisiji OTV-a s bivšim predsjednikom Upravnog vijeća HZZO-a Nikicom Gabrićem, te u emisiji HTV-a Nedjeljom u 2. U obje emisije provedena je anketa s poraznim rezultatima za Hebranga. Gledatelji OTV-ove emisije podršku su dali Gabriću, a HTV-ove Josipu Paladinu. Paladino je dobio čak 95 posto glasova potpore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara