Hebrang: Nema razloga za smjenu ravnatelja riječkog KBC-a Hallera

MINISTAR zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang na današnjoj konferenciji za novinstvo u riječkom KBC-u, nakon održane sjednice Upravnog vijeća kojoj je bio nazočan, ustvrdio je da nema razloga za smjenu ravnatelja Hermana Hallera jer je zatečeni dug u tom KBCu velikim dijelom uvjetovan otežanim radom na tri lokaliteta, što podiže razinu troškova.

Hebrang je rekao da je raditi u riječkom KBC-u najteže u Hrvatskoj jer su uvjeti potpuno neprilagođeni suvremenoj medicini. Dodao je je da je zatečeni dug u tom KBC-u krajem prošle godine iznosio 116 milijuna kuna te je najavio da će se iz proračuna sanirati 43,4 milijuna kuna, a ostalo će se trebati otplaćivati iz tekućeg poslovanja.

Ministar Hebrang rekao je da je Upravno vijeće HZZO-a donijelo odluku da se mjesečna izdvajanja za riječki KBC povećaju s 34 na 37,8 milijuna kuna, te je rekao da će se uvesti stroga kontrola troškova. Najavio je da će zbog toga u bolnicama biti zaposlen po jedan službenik HZZO-a na puno radno vrijeme kako bi se dnevno kontrolirali troškovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najavio je da će ugovorena nabava opreme za riječki KBC biti uskoro pokrenuta, izrazivši očekivanje da će potrebni uređaji nakon provedenog javnog natječaja biti isporučeni do sredine ove godine.

Izrazio je punu podršku projektu nove bolnice na Trsatu, rekavši da gradnja može početi čim se dovrši izvedbeni projekt, te kako se nada da bi se to moglo dogoditi već početkom sljedeće godine.

Uz ministra Hebranga, na konferenciji za novinstvo bili su predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Rijeka Damir Milinović, članovi Upravnog vijeća i ravnateljstvo riječkog KBC.

Konačnu formalnu odluku o ostanku ravnatelja Hallera donijet će Upravno vijeće na svojoj sjednici početkom svibnja nakon razmatranja svih financijskih pokazatelja riječke bolnice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara