Hebrang s Udrugom proizvođača medicinskih i farmaceutskih proizvoda

MINISTAR zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang razgovarao je danas s predstavnicima Udruge proizvođača medicinskih, laboratorijskih, optičkih i farmaceutskih proizvoda i pomagala o potrebama zdravstva i interesnom povezivanju zdravstvenih i proizvodnih subjekata, priopćila je Konfederacija hrvatske industrije i poduzetnika.

Predsjednik udruge Josip Mesarić naglasio je da proizvođači žele uspostaviti partnerski odnos s Ministarstvom, koji treba ići u smjeru poticanja domaće proizvodnje.

Hebrang je pozdravio tu inicijativu i pokušaj zamjene uvoza domaćim proizvodima, naglašavajući da sve treba biti u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici udruge upozorili su ga na probleme zbog nelojalne konkurencije i sive ekonomije, ističući spremnost malih i srednjih poduzetnika da sami ulože u razvoj proizvodnje, pri čemu će im pomoći definiranje potreba zdravstva. Naglasili su da su domaći proizvođači istovremeno i uspješni izvoznici.

Ministar je podržao povezivanje proizvođača sa subjektima u zdravstvu s ciljem definiranja potreba za proizvodima za više godina unaprijed, što bi omogućilo lakše planiranje ulaganja u razvoj kapaciteta.

Hebrang i predstavnici udruge dogovorili su daljnju suradnju koja će obuhvatiti i projektante, ravnatelje bolnica i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara