Hebrang: Zbog socijalne situacije neće biti skidanja lijekova s liste HZZO-a

U POVODU izjave novog direktora Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Većeslava Bergmana o prijedlogu skidanja lijekova jeftinijih od 20 kuna s liste besplatnih lijekova HZZO-a, ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang priopćio je danas kako se taj model, zbog socijalne situacije u Hrvatskoj, neće primjeniti.

"Spomenuta opcija samo je jedan od analiziranih europskih modela, no budući da je socijalna situacija u Hrvatskoj drukčija, iako je taj model, prema izjavi direktora HZZO-a u raspravi, on se u našoj zemlji neće primjenjivati", navodi se u priopćenju ministra Hebranga i dodaje kako nema nikakve bojazni od skidanja lijekova s liste besplatnih lijekova HZZO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hebrang ističe kako odluka o skidanju bilo kojeg lijeka s liste mora proći prethodnu raspravu u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi te u Upravnom vijeću HZZO-a.

Hebrang također navodi kako se razmatraju modeli dopunskog zdravstvenog osiguranja koji bi bili u skladu sa Zakonom, a svako novo rješenje uključit će opstanak sadašnjih beneficija.

"Novi će model stupiti na snagu sljedeće godine, što znači da do kraja 2004. nema promjena, a o promjenama će javnost biti na vrijeme obaviještena", stoji u priopćenju ministra zdravstva i socijalne skrbi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara