Helikopter GSS-a umalo se srušio na splitsku bolnicu

Šest putnika u helikopteru GSS-a zamalo i sami nisu završili u nevolji poput ljudi koje svakodnevno spašavaju, a izvukli su se samo zahvaljujući spretnom pilotu.

Naime, prilikom uzlijetanja helikoptera s heliodroma splitskog KBC-a, s obližnjeg gradilišta doletio je najlon te se omotao oko glavnog rotora. Radi se o vrlo ozbiljnoj situaciji koja bi, da nije bilo sposobnog pilota, završila krajnje tragično.

Zbog incidenta promet na heliodromu je zatvoren do daljnjeg, a čelnici GSS-a još su jednom upozorili na loše uvjete u kojima su prisiljeni raditi.

Gorska služba spašavanja se nakon toga zaputila prema Zadru, na području Nadina gdje se uključila u potragu za nestalim mladićem, 23-godišnjim Borisom Mrkićem, koji je nestao prije pet dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica mladića nestala prema sličnom scenariju

Boris Mrkić je 12, svibnja otišao iz obiteljske kuće u Sikovu svojim automobilom marke Renault Clio, srebrne boje i oznaka ZD 283-ER te mu se od tada gubi svaki trag. Međutim, osim Mrkića na zadarskom području je nestao još jedan mladić, 21-godišnji Frano Čirjak koji se iz obiteljske kuće u mjestu Raštević udaljio jučer.

Čirjak je visok oko 180 cm i srednje je tjelesne građe. Ima smeđu kratku kosu i smeđe oči. Posljednji put je viđen odjeven u trenirku čiji je donji dio plave, a gornji dio žute boje, s plavom trakom. Ispod gornjeg dijela trenirke je nosio crvenu majicu kratkih rukava i policija moli sve građane koji imaju bilo kakva saznanja da se obrate.

J.M.
Foto: DUZS

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara