HEP bez natječaja uhljebio HDZ-ovog generala bliskog Karamarku

HEP bez natječaja uhljebio HDZ-ovog generala bliskog Karamarku

Foto: HDZ

BIVŠI general Miljenko Filipović imenovan je direktorom korporativne sigurnosti HEP-a, potvrđeno je Indexu.

"Sukladno internim propisima Hrvatske elektroprivrede „Uputi o postupku izbora i imenovanja na radna mjesta s posebnim ovlastima u društvima HEP grupe iz 2016. godine“ na radno mjesto predstojnika Ureda za korporativnu sigurnost Hrvatske elektroprivrede d.d. imenovan je ciljani kandidat Miljenko Filipović.

Ciljani kandidat imenovan je zbog značajnog poslovnog iskustva u području sigurnosti na nacionalnoj razini, ali i u području korporativne sigurnosti što je iznimno bitno budući da  HEP svojim većim dijelom poslovanja spada u tvrtke u čijoj nadležnosti je ključna nacionalna infrastruktura.

Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, osobne podatke o kandidatu ne možemo iznositi", stoji u odgovoru Indexu iz HEP-a.

U odgovoru su nam, kako je čest slučaj kod državnih firmi, vješto izbjegli odgovoriti na najvažnija pitanja. Osim za plaću, tako smo ih pitali i koje su kompetencije Miljenka Filipovića i o kakvom se tipu natječaja radilo. No iz odgovora se da naslutiti kako Filipović nije pobijedio na javnom natječaju, nego je zaposlen "sukladno internim propisima HEP-a".

Za vrijeme Karamarka postao predsjednik HDZ-ove zajednice branitelja Gojko Šušak

Također, nisu nam imali potrebu detaljnije obrazložiti kvalifikacije dotičnog, samo su kratko napisali da je "imenovan zbog značajnog poslovnog iskustva u području korporativne sigurnosti".

Miljenko Filipović rođen je 1965. godine u Tomislavgradu. Bio je zapovjednik 1. Hrvatskog gardijskog zdruga. On je bio jedan od dvanaestorice generala koje je Stjepan Mesić umirovio 2000. godine. Filipović je aktivan u HDZ-u, a posebno je bio blizak s Tomislavom Karamarkom. U njegovo vrijeme, u svibnju 2014. godine, Filipović je postao predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak. Filipović je prije Domovinskog rata bio pripadnik Legije stranaca.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara