HEP će dođe li do štrajka osigurati redovitu isporuku struje

HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA (HEP) i dalje očekuje da neće doći do štrajka, koji je manjinski sindikat ´Tehnos´ najavio za 4. ožujka, no ako do štrajka ipak dođe HEP ističe da će osigurati redovitu isporuku električne energije..

HEP najavljuje u današnjem priopćenju da će, bude li potrebno provesti odgovarajuću preraspodjelu zaduženja i zaposlenika kao i sve druge aktivnosti za osiguranje redovite opskrbe potrošača.

Ujedno ponavlja da neosporava pravo na štrajk ali da se pritom ne smije ugroziti opskrba potrošača.

´Tehnos´, koji od oko 15 tisuća zaposlenih okuplja 1.700 radnika, danas je odbio sudjelovati u postupku mirenja jer ga Gospodarsko-socijalno vijeće nije organiziralo u zakonskom roku, rekao je Hini predsjednik sindikata Miljenko Prugovečki.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat traži od Uprave vrednovanje i tipizaciju radnih mjesta te okonačanje pregovora o plaćama za teže radne uvjete ili će 4. ožujka organizirati štrajk do ispunjenja zahtjeva.

Radnici, udruženi u taj sindikat, tijekom mogućeg štrajka proizvodili bi struju po noćnom, smanjenom opsegu pa se za potrošače ne bi osigurala dovoljna isporuka električne energije.

Uprava HEP-a navodi da većina strukovnih zaposlenika ne podržava mogući štrajk, a toj akciji ne bi se pridružio ni većinski sindikat - Hrvatski elektro-gospodarski sindikat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara