HEP: Unatoč višem PDV-u cijena struje ostaje nepromijenjena

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

"UNATOČ povećanju PDV-a s 22 na 23 posto, cijena električne energije za kupce u kategoriji kućanstva ostaje nepromijenjena", izvijestio je HEP na svojim stranicama. Dodaju kako su za kućanstva predložili smanjenje cijene električne energije na koju se obračunava uvećani PDV.

"To je smanjenje provedeno Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 27. kolovoza 2009., kojom je smanjena visina tarifnih stavki u Tarifnom sustavu za proizvodnju električne energije (jednog od elemenata za formiranje ukupne cijene električne energije), s početkom primjene od 1. rujna 2009. Tako će od 1. rujna cijene tarifnih stavki za obračun električne energije bez PDV-a iznositi za Plavi (jednotarifni) model 0,7042 kn/Wh (umjesto dosadašnjih 0,71 kn/kWh), a za Bijeli (dvotarifni) model: u višoj tarifi 0,7439 kn/kWh (umjesto dosadašnjih 0,75 kn/kWh) te u nižoj tarifi 0,3769 kn/kWh (do sada 0,38 kn/kWh)", izvijestio je HEP.

HEP će, u skladu s propisima, nove iznose primijeniti na procijenjeno stanje potrošnje kupaca na dan 1. rujna 2009., a potrošači koji to žele mogu i sami do 10. rujna 2009. očitati stanje brojila i podatke radi obračuna dostaviti na jedinstveni besplatni telefon za potrošače 0800-0555 ili na potrošački telefon svog distribucijskog područja (Elektre), odnosno putem internetske stranice: www.hep.hr (Dostava očitanja).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara