Herman Cain povukao kandidaturu nakon optužbi za 13-godišnju izvanbračnu seksualnu vezu

JEDAN od mogućih republikanskih kandidata za predstojeće predsjedničke izbore u SAD-u Herman Cain odustao je od nastavka kampanje.

Republikanska stranka provodi izbor za kandidata koji će se na predsjedničkim izborima suprotstaviti Baracku Obami. Jedan od njih, Herman Cain, prekinuo je kampanju nakon što su mediji počeli pisati o slučaju seksualnog uznemiravanja u koji je navodno umiješan, ali i 13-godišnjoj izvanbračnoj seksualnoj vezi s 46-godišnjom ženom iz Atlante Ginger White.

Cain nije priznao ništa od toga, već je rekao da se povlači zbog političkog i medijskog pritiska na njegovu obitelj. "Neću biti ušutkan i ne odlazim", poručio je.

"Prekidam kampanju zbog neprestanih napada na mene i moju obitelj. Mediji su puni krivih i nedokazanih optužbi kojima je cilj narušiti javno mišljenje o meni i stvoriti oblak sumnje iznad mene, ove kampanje i moje obitelji", rekao je.

Prošli tjedan je Ginger White za MSNBC ispričala da je s Cainom održavala 13-godišnju seksualnu vezu. "Nismo bili zaljubljeni, radilo se o seksualnoj vezi, koliko god to bilo teško priznati", rekla je.

Cain je demantirao takve navode, ali je priznao da je spomenutoj ženi financijski pomagao te da njegova supruga nije znala za to "prijateljstvo".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara