HGK promijenila naziv akcije "Kupujmo hrvatsko"

HGK promijenila naziv akcije "Kupujmo hrvatsko"

REAGIRAJUĆI na medijske napise da akcija "Kupujmo hrvatsko" nije u skladu s pravilima slobode kretanja roba u EU iz Hrvatske gospodarske komore poručuju da su krenuli u drugi dio akcije - "Proizvodimo i kupujmo kvalitetno" kojim žele utjecati na svijest proizvođača da samo kvalitetni proizvodi mogu konkurirati na domaćem i stranim tržištima. 

U priopćenju HGK stoji da je akcija "Kupujmo hrvatsko" samo jedna u nizu aktivnosti koje provode kako bi promicali interese hrvatskoga gospodarstva te će uz prilagođavanje svim propisima koje donosi Europska unija i dalje nalaziti načina kako bi bili u službi hrvatskom gospodarstvu.

U tijeku je drugi dio akcije "Kupujmo hrvatsko", čija je poruka, odnosno naziv promijenjen u "Proizvodimo i kupujmo kvalitetno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj drugi dio akcije sigurno neće biti sporan za Europsku uniju. I dalje ćemo nastaviti s certificiranjem kvalitetnih hrvatskih proizvoda s markama "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta". Znakovi kvalitete proizvodima osiguravaju lakši proboj na svjetska tržišta, a to je postalo uvijet opstanka u suvremenom globalnom društvu"- izjavio je Nadan Vidošević, predsjednik HGK.

Cilj akcije "Kupujmo hrvatsko" bio je osviješćivanje potrošača o potrebi promicanja hrvatske proizvodnje, podsjećaju u HGK.

Akcijom su zadovoljni jer je istraživanje pokazalo da je taj cilj postignut - 92% svih ispitanika čulo za akciju, 75% se potpuno slaže s porukom akcije da je potrebno kupovati hrvatske kvalitetne proizvode, dok je 79% ispitanika spremno izdvojiti malo više novaca za kvalitetni hrvatski proizvod.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara