HGSS o svom članu koji je napao Srbina: Nebrojeno puta je pokazao svoj moral

HGSS o svom članu koji je napao Srbina: Nebrojeno puta je pokazao svoj moral
Ilustracija: Robert Anic/PIXSELL

NAKON riječkog GSS-a o svom se članu koji je optužen da je kod Rijeke tukao 70-godišnjeg Srbina Dobrivoja Arsića uz uvrede na nacionalnoj osnovi oglasila i krovna Hrvatska gorska služba spašavanja. 

Bezrezervno brane optuženog Matka Škalameru, koji je inače u posljednje vrijeme radio u sklopu MUP-a kao pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, a zbog napada mu je već najavljen otkaz.

HGSS: Nebrojeno puta je pokazao svoj moral

"Povodom medijskih napisa koji se tiču našeg člana želimo informirati javnost da je Hrvatska gorska služba spašavanja nacionalna, dobrovoljna, stručna, humanitarna i nestranačka udruga javnog značaja, čiji su osnovni ciljevi sprječavanje nesreća, spašavanje i pružanje prve medicinske pomoći u planini i na drugim nepristupačnim područjima i u izvanrednim okolnostima kod kojih pri spašavanju i pružanju prve pomoći treba upotrijebiti tehničku opremu za spašavanje u planinama u svrhu očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine.

Stoga je rasna, spolna, religijska, nacionalna i bilo kakva druga netrpeljivost nespojiva s misijom i vizijom Hrvatske gorske službe spašavanja. Volonteri HGSS-a pa tako i naš član Matko Škalamera, nebrojeno su puta pokazali da svoje aktivnosti obavljaju izrazito profesionalno, odgovorno i humano. Matko Škalamera dugogodišnji je spašavatelj i svoje je znanje, motiv i moral nebrojeno puta pokazao kako u Hrvatskoj tako i širom svijeta.

HGSS ne može i ne želi prejudicirati ičiju krivnju niti se dovoditi u vezu sa spomenutim slučajem. Osuđujemo svako nasilje bez obzira tko ga, kada i gdje počinio. Detalje samog slučaja ne možemo komentirati do okončanja postupka", stoji u priopćenju HGSS-a. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara