HGSS pomaže u Kosinjskoj dolini, pogledajte fotografije

HGSS pomaže u Kosinjskoj dolini, pogledajte fotografije
Foto: HGSS
 
SPAŠAVATELJI HGSS Stanice Gospić zabilježili su tijekom veljače i ožujka brojne intervencije. Nakon snježnog nevremena koje je zahvatilo veći dio Ličko senjske županije krenule su kiše, porast temperature i topljenje snijega. Rezultat svega su poplave. 
 
 
Nakon nekoliko dana kišnih oborina i temperatura u plusu naglo su nabujale rijeke, a najviše rijeka Lika koja se izlila i preplavila čitavu Kosinjsku dolinu. Spašavatelji su od strane stožera CZ Općine Perušić pozvani u pomoć kako bi zajedno s drugim operativnim snagama pomogli ugroženom stanovništvu na području Kosinja.
 
Kako se voda iz dana u dan dizala gotovo su sva naselja postala ugrožena, prometno odsječena i bez električne energije te je desetak objekata poplavljeno. 
 
 
Rade u najtežim vremenskim uvjetima
 
Timovi spašavatelja se iz dana u dan izmjenjuju i ulažu maksimalne napore kako bi pomogli koliko god je moguće i ublažili patnju ugroženog stanovništva. Tako i danas, možda po najtežim vremenskim uvjetima, na temperaturi od -5°C uz 15 – 20 cm novog snijega i jakoj buri spašavatelji opskrbljuju kućanstva s agregatima za proizvodnju električne energije, gorivom i drugim osnovnim životnim namirnicama. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
Spašavatelji su ovih dana odradili mnogo intervencija među kojima i jednu hitnu intervenciju, a riječ je o starijoj osobi koja je zadobila krvarenje te ju je bilo potrebno hitno transportirati do mjesta gdje ju je preuzeo tim Hitne medicinske pomoći.
 
Teško je pretpostaviti do kada će pomoć spašavatelja na ovom području biti potrebna, ali sudeći po trenutnoj situaciji i prognozi vremena za naredne dane, izgledno je da će se izmijeniti još dosta timova, priopćeno je iz gospićkog HGSS-a.
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara