HGSS-ovci spasili motociklista koji je s ceste sletio u provaliju

HGSS-ovci spasili motociklista koji je s ceste sletio u provaliju

Foto: HGSS

KAKO su izvijestili iz HGSS stanice Gospić, danas su oko 13 sati zaprimili dojavu od hitne medicinske pomoći u vezi slijetanja motociklista s Jadranske magistrale do Karlobaga.

Motociklist je prilikom izlijetanja s ceste u provaliju zadobio teške tjelesne ozljede, opasne po život te se nalazio na teško pristupačnom terenu. Njihov tim izašao je na intervenciju te su u 13:56 sati izvukli unesrećenog i predali ga službi hitne pomoći.

Kako javljaju, njegovo stanje zahtijevalo je brzo izvlačenje i hitan transport do bolnice.

Imaju poruku za motocikliste

Osim toga, u priopćenju su se obratili i motociklistima.

"Iako je ova dionica jadranske magistrale, od Senja do Starigrada (Paklenice) proglašena kao najatraktivnija cesta za motocikliste, potrebno je imati na umu kako je jednako tako i  vrlo opasna, jer samo danas dogodile su se tri prometne nezgode u kojima su sudjelovali motociklisti. Nažalost, na samom početku ove turističke sezone na samo ovoj dionici već je nekoliko motociklista smrtno stradalo u prometnim nezgodama.

Mi kao gorski  spašavatelji sretni smo danas zbog toga što smo pravovremeno intervenirali i tako zasigurno spasili još jedan život i nadamo se prekinuli ovaj crni niz. Dragi motociklisti, uživajte u vožnji uz prekrasnu jadransku obalu, ali čuvajte sebe jer možda sreća neki put neće biti na vašoj strani", poručuju iz HGSS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara