"Hillary Clinton je sklona preuveličavanju"

HILLARY CLINTON, bivša prva dama Sjedinjenih Država i pretendentica za demokratskog kandidata na jesenskim predsjedničkim izborima, "pojasnila" je svoj bijeg od snajperske vatre u Tuzli 1996. godine, riječima kako se radilo o "gafu" odnosno "manjem propustu". Riječ je o događaju koji je senatorica u više navrata spominjala u svoj predsjedničkoj kampanji.

Nakon "pojašnjenja" na račun Hillary Clinton stiglo je nekoliko kritičkih komentara od kojih je jedan onaj novinara agencije Associated Press Rona Fourniera, koji je prije dvanaest godina bio s Hillary Clinton u Tuzli.

Fournier u novom izdanju Seattle Timesa piše kako je kontinuirano preuveličavanje profesionalnih kvalifikacija jedna od karakteristika senatorice Clinton.

"Što vam drugo preostaje ako cijelu kandidaturu temeljite na fikciji o 35 godina profesionalnog iskustva, a većinu ste toga vremena proveli kao prva dama, guvernerova ili predsjednikova supruga? Nemate izbora nego da preuveličavate i uljepšavate." - komentira Fournier te dodaje kako je većina odlazaka Hillary Clinton u inozemstvo bila protokolarne ili turističke prirode.

"Obamina kritika Clintonove vjerojatno dovodi do ludila"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentator Seattle Timesa međutim napominje kako je "'činjenica da je Hillary Clinton bila izrazito aktivna prva dama Sjedinjenih Država te vrlo dobro zna što je potrebno da bi netko bio dobar predsjednik države."

"Zato nju i njezina supruga Billa Clintona vjerojatno kritika senatora Baracka Obame, koji tvrdi kako Hillary Clinton zapravo nema dovoljno iskustva na nacionalnoj i svjetskoj sceni, dovodi do ludila.... " - piše Fournier

"Nakon što glasači počnu sumnjati u vaš integritet, mediji će svaku vašu grešku dodatno preuveličavati.  Priča o slijetanju u Tuzlu mogla bi Hillary Clinton skupo koštati, kao što je u predsjedničkoj kampanji 2000. godine Ala Gorea skupo koštala tvrdnja da je on osobno izumio internet" - zaključuje Fournier.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara