HIP: Vlada ne reagira na kvalifikacije "Bljeska" i "Oluje"

HRVATSKI istinski preporod (HIP) smatra "neprihvatljivom politiku aktualne vlasti prema Haagu koja nije preuzela odgovornost za obranu od haaških optužbi u kojima su operacije "Bljesak" i "Oluja" zločinački pothvat zločinačke organizacije, nego je nacionalni interes i obvezu obrane prebacila na hrvatske generale i političare".

"Hrvatski generali i političari nisu vodili ni privatne ratove, ni privatnu politiku, već su oslobađali okupiranu domovinu od agresora i terorista i zato je obveza svake hrvatske vlasti dati svu potporu i braniti hrvatske nacionalne interese i hrvatske građane pred međunarodnim institucijama", kaže se u priopćenju HIP-a. HIP ocjenjuje da je i u slučaju generala Gotovine izostala svaka potpora aktualne vlasti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također smatraju da bi Vlada trebala imati snage priopćiti naciji istinu o razlozima novih pritisaka na Hrvatsku.

"Xavier Solana u Beogradu je nedavno rekao da će Hrvatska biti primljena u Europsku uniju 2011., a Srbija 2012. godine. General Gotovina dobar je izgovor onim članicama EU koje zagovaraju Zapadni Balkan kao rješenje za Hrvatsku i koji ne žele njezin ulazak u EU bez Srbije i Crne Gore", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara