HKDU i HČSP izlaze zajedno na iduće izbore

ČELNICI Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU) i Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) najavili su danas da će zajedno izaći na predstojeće izbore.

"HKDU i HČSP programski su vrlo srodne stranke koje povezuje politički i ljudski zajednička sudbina", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik HKDU-a Anto Kovačević.

Dodao je da obje stranke imaju zajedničke stavove oko ključnih pitanja, kao što su odnosi prema Haagu, gospodarska i socijalna pitanja.

Kovačević je upozorio da će hrvatsko biračko tijelo ponovno izabrati "mačka u vreći", ako se opet bude odlučivalo samo između dva bloka, koji će predvoditi HDZ i SDP.

Stoga HKDU i HČSP, kao novi domokršćanski-pravaški blok želi ponuditi alternativu i pozvati na suradnju sve pravaške i demokršćanske stranke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HČSP Luka Podrug je upozorio da srodne stranke ne bi više smjeli dozvoliti da se zbog njihove rascjepkanosti rasipaju glasovi birača.

"Nemamo pravo zbog taštine, frustracija i osobnih interesa dovesti u zabludu hrvatski narod da bira između desetak različitih lista s istim programom", ustvrdio je Podrug.

Tom u prilog dodao je da stranke sličnog usmjerenja na zadnjim izborima nisu uspjele preći izborni prag iako su zajedničkim nastupom mogle osigurati i do 15 posto glasova.

(Hina) mvr sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara