Hloverka na HTV-u ima status veleposlanika, na nju se propisi ne odnose

Foto: Arhiva

NA PRISAVLJU se nitko previše ne uznemiruje oko vijesti kako se nakon što su mediji više godina pisali o Hloverki Novak Srzić i njenoj ulozi u tvrtki Core Media, sada i službena istraga Državnog odvjetništva odnosno USKOK-a pokucala na njena vrata.

Hloverka i Core Media

"HRT ne komentira napise objavljene u dnevnom tisku koji se tiču rada istražnih tijela. U potpunosti podržavamo rad institucija te poštujemo presumpciju nevinosti.", stoji u službenom odgovoru kojeg smo dobili s HRT-a na naš pismeni upit o sudbini novinarke i urednice Novak Srzić.

Podjsetimo kako je danas u medijima je procurio iskaz Vladimira Šelebaja Selliera u kojem stoji, između ostalog i da je osnivanje zloglasne Core Medije 2004. godine bila ideja Dijane Čuljak koja je zajedno sa svojim prijateljima Softićem i Hloverkom Novak Srzić, a uz sudjelovanje programskog direktora Nove TV, osmislila način rada tvrtke.

Podsjetimo, kako je Dijana Čuljak nedavno napravila sporazumni raskid s HTV-om, no kraljica Hloverka i dalje se pravi da se apsolutno ništa ne događa. Naime, Hloverka i dalje vodi emisije HTV-a, a prema informacijama s Prisavlja za sada nema informacija kako bi se mogla provesti interna istraga ni naznaka suspenzije.

Micali ljude s emisija i za puno manje stvari

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ni prije nekoliko godina, kada je Index otkrivao aferu Core Media, glavešinama s Prisavlja nije padalo na pamet dirati u status Hloverke Novak Srzić, a tako je i danas.

"Mi smo neugodno iznenađeni ovakvim razvojem događaja. I nakon svega što smo saznali nitko ne smije uprijeti prstom u Novak Srzić", kaže u razgovoru za Index predstavnica Hrvatskoga novinarskog društva na HTV-u Elizabeta Gojan dodajući kako je prije svega iznenađena činjenicom da glavni urednik informative HTV-a po ovom pitanju apsolutno ništa ne želi uraditi.

"Pa ljudi su se micali s programa i za puno manje stvari. No ona (Hloverka Novak Srzić op.a) je neuništiva. I dalje je na rasporedu za vođenje Otvorenog.", kaže Gojan dodajući kako će se po ovom pitanju očitovati i HND.

Novinarka Novak Srzić se novinarima ne javlja

Hloverka Novak Srzić unatoč našim upornim pozivima ne želi se javiti ni komentirati ovaj slučaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara