HND osudio napade čelnika sinjskog SDP-a na dopisnika Jutarnjeg lista

HND osudio napade čelnika sinjskog SDP-a na dopisnika Jutarnjeg lista


HRVATSKO novinarsko društvo (HND) najoštrije je danas osudilo pritiske predsjednika sinjskoga SDP-a i dužnosnika gradske vladajuće koalicije "Preporod" Velibora Miloševića na dopisnika Jutarnjeg lista i Hrvatskoga radija Vitomira Perića.

U HND-ovu priopćenju se tvrdi da Milošević Perića nastoji zastrašiti otkako je otkriveno da je manipulirao izbornim listićima na posljednjoj izbornoj konvenciji sinjskog SDP-a.

"O tom su slučaju izvještavali svi hrvatski mediji, ali je samo Perić, iako je sve tekstove i izvještaje na rečenu temu odradio po svim pravilima struke, danomice izložen žestokim Miloševićevim prijetnjama", stoji u HND-ovu priopćenju.

Tvrdi se i da je Milošević, prije nekoliko dana, u jednom ugostiteljskom objektu, Perića javno izvrijeđao najpogrdnijim izrazima, te da mu, iako je o svemu obaviještena sinjska vlast, vodstvo SDP-a i policija, i dalje prijeti da će ga dati prebiti.

"HND i Županijsko vijeće HND-a zato pozivaju organe reda i ostale nadležne organe vlasti da konačno odlučno reagiraju, dok je na vrijeme, i zaustave napade na našega kolegu", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević-Gudelj potvrdila je da je Perić policiji prijavio da ga je telefonom nazvao nepoznati muškarac, zaprijetivši mu da će ga ubiti zbog teksta o manipuliranju izbornim listićima.

Policija je dva dana motrila Perićevu kuću, no kako Perić nije i službeno podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, načinjena je službena bilješka i policija je odustala od motrenja, rekla je glasnogovornica.

Potvrdila je i da policija ima saznanja da je Milošević nedavno javno izvrijeđao Perića u kafiću, ali da je najvjerojatnije riječ o kaznenom djelu uvrede, za koje nije propisano postupanje po službenoj dužnosti, pa bi Perić za to sam morao tužiti Miloševića.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara