HND osuđuje fizičke napade na novinare

HRVATSKO novinarsko društvo (HND) osuđuje fizičke napade na novinarku ´Arene´ Romanu Bilešić i fotoreportera ´Jutarnjeg lista´ Marina Vajdića na Thompsonovom koncertu u mjestu kraj Stuttgarda i nedavni nasrtaj na ulici na novinara ´Globusa´ Marka Cigoja u Zagrebu.

Verbalne prijetnje i fizičko zlostavljanje hrvatskih novinara predstavlja opasan nasrtaj na medijske slobode, te slobodu izvješćivanja i izražavanja, navodi se u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik HND-a Dragutin Lučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HND će o napadima na novinarku i fotoreportera na novogodišnjem koncertu Marka Perkovića Thompsona u Sindelfingenu kog Suttgarta obavijestiti njemačku novinarsku udrugu, a od Njemačke policije zatražiti brzu i učinkovitu istragu.

´Smatramo da je za incident ponajprije odgovoran organizator koncerta, izvjesni Matko Pavić, ali ni pjevač Marko Perković, kao javna osoba, bez obzira na ispriku, ne može izbjeći moralnu suodgovornost za sve što se s novinarima događalo u Sindelfingenu´, navodi se u priopćenju HND-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara