HNS kazneno prijavio referendumske inicijative zbog krivotvorenja potpisa

HNS kazneno prijavio referendumske inicijative zbog krivotvorenja potpisa
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

HRVATSKA narodna stranka - liberalni demokrati podnijela je danas kaznenu prijavu protiv organizatora građanskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj.

Cilj podnošenja kaznene prijave DORH-u jest da se utvrdi kaznena odgovornost i sankcioniraju svi oni koju su sudjelovali u unošenjima OIB-a preminulih osoba i stranih državljana te onih koji su kopirali liste s prošlog referenduma o braku, čime su na najružniji i potencijalno ilegalan način htjeli izboriti gotovo jednako ružan cilj - smanjivati ljudska prava, obrazložili su iz HNS-a.

>> Potvrđeno: Ništa od referenduma, više od 40.000 neispravnih potpisa

"Hrvatske građane se ovršuje za 500 ili 1000 kuna..."

"Ista ekipa u dvije inicijative smanjuje prava žena i prava manjina krivotvorenjem potpisa i manipulacijama. Danas se hrvatske građane ovršuje za 500 ili 1000 kuna, a oni lažima i krivotvorenjem potpisa žele uzeti ovoj državi, građanima i proračunu desetke i desetke milijuna kuna. Zbog toga smo podignuli kaznenu prijavu", poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

"HNS poštuje pravo svih građana da se okupljaju, prosvjeduju i pozivaju na referendume, pa čak i ovih inicijativa koje već godinama kontaminiraju javni prostor nazadnim inicijativama koje ne priliče niti 21. stoljeću u kojem živimo niti naprednim zapadnim demokracijama kakva težimo biti, sve dok se one odvijaju u skladu sa zakonima. Ono što, međutim, ne možemo tolerirati su manipulacije i krivotvorenje javnih isprava i odgovornost je na svima nama, osobito političkim strankama, da se ovakve pojave spriječe i u konačnici u potpunosti eliminiraju iz društva.

Nakon što je Povjerenstvo utvrdilo niz manipulacija, krajnje je vrijeme da se do kraja raskrinkaju organizatori ovih inicijativa kao obični manipulatori koji imaju jako opasne ciljeve i svaki odgovoran političar, koji ne potpiruje najniže strasti i ne skreće pažnju s merituma, dužan je ovakve manipulacije osuditi", stoji u priopćenju HNS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara