HNS traži smjenu ministrice Matulović-Dropulić

HNS je od premijera Ive Sanadera zatražio da smijeni ministricu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marinu Matulović-Dropulić, jer je, kao tvrde, jučer HNS-ovoj zastupnici Alenki Košiša Čičin-Šain zaprijetila podnošenjem kaznene prijave zbog njezinih izjava na konferenciji za novinare vezano uz program poticane stanogradnje (POS).

"Tri sata nakon što je Alenka Košiša Čičin-Šain na jučerašnjoj konferenciji za novinare Vladu optužila za opstruiranje POS-a i pogodovanje građevinskoj mafiji, nazvala ju je ministrica Matulović-Dropulić i zaprijetila joj kaznenom prijavom", kazala je na konferenciji za novinare Vesna Pusić, predsjednica HNS-a.

"Premijer Sanader treba smijeniti ministricu Matulović-Dropulić zbog napada na instituciju parlamenta. To je izravan napad na državnu instituciju, a zadaća je ministara čuvati i jačati državne institucije. Tome se treba usprotiviti cijeli parlament, predsjednik parlamenta treba to osuditi, jer to nije stranačka stvar nego pitanje odnosa izvršne i zakonodavne vlasti i odgovornosti izvršne vlasti", kazala je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ministricu ne smijeni premijer, Pusić je rekla da će HNS sam pokrenuti inicijativu za smjenu.

Govoreći o promašajima ministrice, među ostalim, Pusić je rekla da Matulović-Dropulić za 400 eura po četvornom metru povisila cijenu POS-ovih stanova, što, kaže, za deset tisuća stanova koliko ih se po POS-u kani graditi povećava njihovu cijenu za 200 do 400 milijuna eura.

Pusić je upitala kuda ide taj novac, ističući kako bi bilo sramotno da netko kaže za gradnju socijalnih stanova, jer su POS-ovi namijenjeni mladim parovima, od kojih  traži da osiguraju 200 do 400 milijuna eura više.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara