HNS-ovac Mislav Žagar pokrenuo tužbu zbog klevete

ČLAN zagrebačkog Gradskog poglavarstva zadužen za planiranje razvoja grada, HNSovac, Mislav Žagar pokrenuo je sudsku tužbu protiv vlasnika poduzeća FON Ivice Petrovića i njegova svjedoka Marjana Starešinića koji su ga optužili da je od Petrovića primio 50.000 kuna mita.

"Njihove tvrdnje su totalna laž, a smisao svega je moja diskreditacija", izjavio je Žagar u telefonskom razgovoru i izvijestio da je putem odvjetnika Ante Nobila protiv Petrovića i Starešinića pokrenuo sudsku tužbu.

Oni su ga početkom kolovoza javno optužili da je (od Petrovića) primio 50.000 kuna kako bi mu "svojim vezama u Gradskom poglavarstvu namjestio dodjelu natječaja za gradnju igrališta od umjetne trave na stadionu NK Hrvatski dragovoljac u Sigetu.

"Nisam član Povjerenstva (za javna nadmetanja) i na takvu odluku nikako nisam mogao utjecati niti sam u Gradskom uredu (za izgradnju grada) o tome s nekim govorio", rekao je Žagar ocjenjujući da je njihov motiv osveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da mu se Petrović obratio još prije donošenja Generalnog urbanističkog plana (koji je prihvaćen nakon što je Žagar preuzeo dužnost člana Poglavarstva za planiranje razvoja grada) s namjerom da mu se u javnoj raspravi zemljište pod šumom u Markuševcu prenamijeni u građevinsko zemljište čime bi vrijednost tog zemljišta, koja je sada oko 1,5 milijuna eura, porasla na desetak i više milijuna. "Zvao je u moj ured i kad sam mu rekao da je to nemoguće bio je vrlo neugodan i ljut", rekao je Žagar.

Petrovićev svjedok, Marjan Strešinić bivši je tajnik zagrebačkog HNS-a, koji je na toj dužnosti bio svega nekoliko mjeseci, a smijenjen je zbog malverzacija, dodao je.

Radi interesa istrage u zagrebačkoj policiji nisu željeli potvrditi napise u novinama da su Petrović i Starešinić jučer bili na saslušanju.

Na natječaj za gradnju terena raspisanom u Gradskom uredu za izgradnju grada u listopadu 2002. prijavilo se četiri poduzeća i posao još nije dodijeljen.

Žagar je napomenuo da tvrtka FON nije za to imala potpunu dokumentaciju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara