Hoće li optuženi za ubojstvo doživjeti kraj suđenja?

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Ilustracija

PETRU Juriću, 85-godišnjem Trogiraninu, optuženom za ubojstvo Zagrepčanina Zlatka Mikulića, zdravstveno stanje sve je lošije i nije uopće raspravno sposoban, konstatirali su danas vještaci. Jurić je iz bolnice otpušten u lipnju nakon operacije karcinoma. Nepokretan je, stalno leži, bubrezi su mu otkazali, javila se demencija i inkontinencija, ne kontaktira sa okolinom, odbija hranu...

Bit će mu sve gore i gore...

Patolog Antonio Alujević kaže da mu se stanje može jedino pogoršati. Sutkinja Maria Majić našla se u neuobičajenoj situaciji. Što napraviti? Suđenje je odgođeno, u prosincu bi ga ponovno trebali vještačiti da se ocijeni raspravna sposobnost. Hoće li poživjeti da dočeka odluku suda?

Jurića su, inače, do prije godinu dana držali u pritvoru. Vrhovni sud ga je na koncu pustio, nakon što su ga u sudnicu doslovno unijeli! U zatvoru je smršavio 20 kilograma. Sve do tada upravo je Vrhovni sud inzistirao da se Jurić drži u pritvoru. Pobili su, naime, odluku izvanraspravnog vijeća, koje ga je pustilo na slobodu. 

Mikuliću je Jurić zario nož u srce nakon banalne prepirke na stubištu. Zagrepčanin je tog dana stigao sa obitelji i prijateljima na godišnji odmor. Jurić se branio da je bio napadnut. Susjedi su se žalili na njegov nagao temperament.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara