Hoće li stanovnici Novog Zagreba dobiti manje račune za vodu?

Hoće li stanovnici Novog Zagreba dobiti manje račune za vodu?
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

STANOVNICI Novog Zagreba već su nekoliko puta u zadnje dvije godine ostali bez tople vode. Posljednji put su sinoć ostali bez grijanja i tople vode, a danas bi je trebali dobiti u poslijepodnevnim satima.

Iako je prvotno najavljeno da će tri dana biti bez toplinske energije, direktor HEP Toplinarstva Zdravko Zajec odgovorio nam je kako su maksimalnim naporima i cjelonoćnim radom njegovi radnici tijekom jutra, u razdoblju kraćem od 24 sata, uspješno sanirali puknuće magistralnog vrelovoda ispod Mosta mladosti.

Djelomična opskrba započela je još jutros, a normalizacija isporuke toplinske energije za sve krajnje kupce u Novom Zagrebu očekuje se danas, 5. studenoga 2019., u poslijepodnevnim satima.

Neće im obračunati dan bez tople vode

"Obračun toplinske energije provodi se prema očitanju mjerila toplinske energije smještenih u toplinskim podstanicama zgrada, koje radnici HEP-TOPLINARSTVA d.o.o. obavljaju jednom mjesečno na kraju obračunskog razdoblja. Budući da krajnji kupci u Novom Zagrebu nisu imali isporuku toplinske energije u razdoblju od 04. studenog 2019. u 20 sati do 05. studenog 2019. u poslijepodnevnim satima, u navedenom razdoblju mjerila nisu zabilježila potrošnju toplinske energije. HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. još jednom zahvaljuje stanovnicima Novog Zagreba na strpljenju i razumijevanju", stoji u odgovoru direktora Zajeca za Index.

Podsjetimo, bez grijanja i tople vode ostala su novozagrebačka naselja Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko u kojima živi oko 100.000 ljudi.

Stanovnici su bijesni jer je ovo već četvrti put da nemaju tople vode u posljednje dvije godine, iako im se to događalo i prijašnjih godina. Lani je nisu imali dva puta, a 2017. je nisu imali od 1. do 15. kolovoza 2017. zbog obnove vrelovodne mreže, kako su tada obavijestili korisnike iz HEP Toplinarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara