Holjevac: Moja lista nije satelit SDP-a

NOSITELJICA Nezavisne liste Tatjana Holjevac negirala je danas medijske spekulacije da je njezina lista bila satelit SDP-a te naglasila da će preduvjet budućim koalicijama biti da na ključna mjesta u Gradu dođu stručnjaci putem natječaja, a ne politički poslušnici.

Također je najavila da će u Gradskoj skupštini podržavati kvalitetne programe bilo koje stranke. Holjevac je zahvalila građanima na podršci kojom je ostvaren rezultat od četiri vijećnička mjesta na lokalnim izborima za Grad Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U budućem sazivu zagrebačke Skupštine bit će, osim nositeljice liste Tatjane Holjevac i Dario Čović, Željko Brebrić i Pavel Kobler. Budući gradski vijećnici potpisali su ugovor Antikorupcijske koalicije u kojoj su Altruist centar Split, B.a.B.e., Centra za mirovne studije, Hrvatski radnički savez, "Magistra Justicia", Partnerstvo za društveni razvoj, Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba.

Time su se obavezali da će se u svom radu voditi načelom zaštite javnog dobra i općeg interesa građana te se zalagati za pravedno, solidarno i odgovorno upravljanje društvenim dobrima radi zadovoljavanja potreba svih građana.

Također se, među ostalim, obavezuju da će zahtijevati uspostavljanje Povjerenstva za građani nadzor poslovanja tijela vlasti i neovisnu reviziju dosadašnjeg poslovanja Grada Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara