Holkeri, novi upravitelj UN-a na Kosovu o svojim prioritetima

NOVI civilni upravitelj UN-a na Kosovu Harri Holkeri izjavio je u četvrtak u Prištini da će tijekom njegova mandata na čelu Misije UN-a na Kosovu prioriteti biti borba protiv organiziranog kriminala i terorističkih čina, međuetničkog nasilja te razvoj demokratskih institucija i tržišne privrede.

Holkeri je svoju prvu konferenciju za novinare u Prištini održao nakon dvodnevih razgovora s najvišim međunarodnim predstavnicima i predstavncima kosovskih institucija te s političkim čelnicima Albanaca i Srba, a dan nakon što je na Kosoovu počinjen teški zločin ubojstva dvojice srpskih tinejdžera.

Nabrajujući prioritete u svome radu Holkeri je istaknuo da će to biti jačanje zakona, borba protiv organiziranog kriminala i terorizma i ekstremista, podrška povratku svih raseljenih, razvitak pravosudnog sustava te demokratskih i gospodarskih institucije.

Promicat će se višeetničnost, dijalog i integracija, rekao je Holkeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za svog će se mandata angažirati na uspostavi i provedbi demokratskih europskih standarda, zauzimati za transparetnost i suradnju sa svima. Upozorio je kako neće dopustiti da se itko, pa bili to i predstavnici institucija, miješa u njegov posao.

"Ja sam odgovoran pred Vijećem Sigurnosti i pred glavnim tajnikom UN-a" rekao je Holkeri.

Obećao je da će se svoj rad temeljiti na Rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti UN-a.

(Hina) bb rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara